Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР)

Связанные предстоящие события

  • 2019-12-18 - 2019-12-22 Весь День

    Асоціація «Ягідництво України» і Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) за підтримки Європейського Союзу запрошують керівний склад та фахівців підприємств-переробників, а також фермерів, які тільки розпочинають бізнес із заморожування ягід, взяти участь в триденному професійному тренінговому курсі «Технології заморожування ягід».

    Захід присвячено двом технологіям заморозки – шокове заморожування в тунелях (IQF) та статичне заморожування. Протягом тренінгу буде розглянуто технічні та фінансові аспекти зазначених технологій, а також поетапне впровадження інвестиційних проектів із заморожування. Тренінг проводитиметься в країні-лідері з виробництва малини– Сербії.

    Курс проводитиметься висококваліфікованими тренерами-практиками із Сербії. Навчання проходитиме в групі на 20 осіб за методологією, що поєднує теоретичні знання та практичні навички.

    Цільова аудиторія тренінгового курсу:

    • Старший інженерно-технічний персонал підприємств з переробки ягід;
    • Фермери, які планують інвестувати в потужності з заморожування з метою збільшення терміну зберігання ягід до 18-24 місяців.

    Учасники тренінгу матимуть змогу опанувати:

    • Базові технологічні знання щодо заморожування ягід за двома найпопулярнішими технологіями заморожування ягід.
    • Ключові аспекти, які треба брати до уваги при виборі технології.
    • Різні специфікації кінцевого продукту та індустрії, для яких вони використовуються.
    • Фінансову сторону проекту по впровадженню проекту із заморожування з урахуванням вартості різного обладнання.
    • Практичні рекомендації щодо застосування технологій заморожування саме ягід.

     

    Щоб подати заявку на участь необхідно заповнити реєстраційну форму. Реєстраційна форма заповнюється на кожну особу окремо.

    Кількість місць для підприємств обмежена - 20 осіб.  Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі. Критеріями для відбору будуть наявність виробничого досвіду в галузі ягідництва та інвестиційних намірів підприємств-виробників ягід.

     

    Учасник покриває 50% від вартості участі у тренінговій програмі, інші 50% покривається ЄС в рамках ініціативи EU4Business. Вартість тренінга за одного учасника складає 9,000 грн. без врахування вартості перельоту, та 14, 500 грн. із перельотом Київ-Софія-Київ.

     

    ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОГО КУРСУ

    Технології заморожування ягід

    18-22 грудня 2019 року,

    Analux Hotel & Spa

    Srpskih vladara bb, Pirot 18300 Сербия

    Початок Тривалість (годин)   Тема Спікер
      День 0. Прибуття 18.12.2019
    13:45 Виліт з Києва до Софії, Ryanair
    15:40 Прибуття до Софії
    16:30 Виїзд до м. Пірот
    18:30 Прибуття до готелю
      День 1. Сучасні технології заморожування
    09:00 0,5 Ринок заморожених фруктів: промисловість, клієнти, програми. Горан Обрадович
    09:30 1 Впровадження різних систем заморожування (статичне заморожування, IQF, морозильна камера, напівфлюїдизований конвеєр, кріогенне заморожування). Горан Обрадович
    10:30 0,25 Перерва на каву
    10:45 1

     

    Технологічне та економічне порівняння різних технологій заморожування ягід Горан Обрадович
    11:45 0,5 Сорти ягід, оптимальні для заморозки Мирослав Сіміч
    12:15 1 Обід
    13:15 2 Детальний виробничий процес та технологія IQF для ягід. Частина 1 Мирослав Сіміч
    15:15 0,25 Перерва на каву
    15:30 2 Детальний виробничий процес та технологія IQF для ягід. Частина 2 Мирослав Сіміч
    17:30 0,5 Тест
      День 2. Технологія заморожування та планування проектів
    09:00 2 Детальний процес виробництва та технологія статичного заморожування ягід Мирослав Сіміч
    11:00 0,25 Перерва на каву
    11:15 2 Детальний процес виробництва та технологія статичного заморожування ягід Мирослав Сіміч
    13:15 1 Обід
    14:15 1 Специфікація заморожених фруктів для ЄС Мирослав Сіміч
    15:15 1 Основні питання під час виробництва: міграція кольорів, простежуваність, сталість виробництва тощо Мирослав Сіміч
    16:15 0,25 Перерва на каву
    16:30 1 Планування проекту: вибір технології, етапи проекту та необхідні ресурси Мирослав Сіміч
    17:30 0,5 Тест
      День 3. Практичний день на заводі
    09:00 0,5 Переїзд на завод Mundorama
    09:30 1 Знайомство із заводом та виробничим процесом Райса Іванов
    10:30 1 Основи безпеки харчових продуктів та критерії дизайну Райса Іванов
    11:30 1 Контроль надходження сировини та прийом товарів Райса Іванов
    12:30 1 Огляд лінії обладнання для статичного замороження ягід Райса Іванов
    13:30 1

     

    Огляд лінії обладнання для IQF замороження ягід Райса Іванов
    14:30 1 Обід
    15:30 1 Візит на другий завод (місце узгоджується)
    16:30 0,5 Тест
    17:30 0,5 Фінальна дискусія. Вручення Сертифікатів.
      День 4. Виїзд. 22.12.2019
    16:30 Трансфер до Софії
    20:50 Переліт із Софії до Києва, Ryanair
    22:45 Прибуття до Києва

    Примітки:

    *** Навчальний день зазвичай займає 9 годин з 09.00 до 18.00 (перший день з 10.00), включаючи 1 годину перерви та 1 годину для 2 перерв на каву та транспортування до заводу.

     

    За більш детальною інформацією щодо вартості та програми курсу звертайтесь, будь ласка, до організаторів  заходу:

     

           Любов Павленко

    + 38 (067) 487-37-42

    info@uaberries.com.ua

     

    Ірина Кухтіна

    +38 (050) 383-07-15

    info@uaberries.com.ua

     

    Цей проект фінансується ЄС у рамках ініціативи EU4Business та підтримується ЄБРР