• 12
    12.Грудень.Четвер

    Весь День
    2019.12.12-2019.12.13

    «Ягідництво і переробка: технології та інновації»
    Третя Міжнародна науково-практична конференція
    для представників ягідної та переробної галузей відбудеться
    12-13 грудня 2019 року
    (м. Рівне, готельно-ресторанний комплекс «Айвенго»)

     

    Для тих, хто прагне створити власний унікальний високоприбутковий бізнес, журнал «Ягідник» (Україна) організовує III дводенну конференцію «Ягідництво і переробка: технології та інновації:  2019»,  адресовану представникам ягідної та переробної галузей.

     

     

    Головий сегмент ягідного бізнесу, який демонструє найбільш активні темпи розвитку, як в плані розширення площ, так і в сфері збільшення продажів в Україні і світі сьогодні, – це лохина (чорниця високоросла). Саме лохині буде присвячена вагома частина тематичного наповнення конференції.

    В ході заходу буде йти мова і про особливості вирощування, продажів і переробки інших популярних культур – суниці садової, малини і чорної смородини. Окремо виділено блок про такі перспективні в ягідному бізнесі культури, як жимолость, порічка, аронія, обліпиха, ожина та ін., які поступово набувають популярності.

    В програмі конференції – виступи українських та іноземних експертів і практиків. Вже підтвердили свою участь:

                    Павел Ваврищук, представник компанії Polana, а також розсадника Polska Borowka (Польща), про науково-практичний досвід вирощування органічної лохини і шляхи збільшення прибутковості підприємства з вирощування цієї ягоди;
    Олег Базюк, директор розсадника in-vitro «Долина Агро» (Україна), – про сучасні сорти і селекцію лохини, а також про практичний досвід вирощування;
    Лешек Орликовський, професор Instytut Ogrodnictwa, Skirniewice (Польща), – «Хвороби та шкідники лохини і жимолості, та як із ними боротися, практичні рекомендації»;
    Юстіна Кусібаб-Мрук, директор по виробництву In-Vitro Kusibab (Польща), виступить з презентацією «Наш 4-річний досвід вирощування жимолості», підготовленою паном Тадеушом Кусібаб;
    Ярош Збігнев, професор Люблінського природничого університету, – про  основні агротехнічні проблеми (захист рослин, внесення добрив, біостимуляція) при вирощуванні суниці садової з огляду на досвід минулого сезону;
    Ігор Тарушкін, регіональний менеджер компанії Bayer (Україна) виступить на тему- Стала стратегія у боротьбі з захворюваннями суниці.
    Сергій Рябков, директор ДП «Проектно-технологічне бюро», виступить з доповіддю на тему: «Науково-практичні основи вибору земельних ділянок при проектуванні ягідних насаджень». Спікер розкриє питання щодо оцінки фізико-хімічних та агрофізичних властивостей ґрунтів, рельєфу і мікрорельєфу, підготовки ґрунту під багаторічні насадження;
    Ірина Кухтіна, Президент Асоціації «Ягідництво України» розповість про «Експортні можливості українського ягідництва»;
    Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Маркетинг-Аналітика» оптового ринку «Шувар», – про те, яких ягід або ягідної продукції насправді хочуть споживачі;
    Ігор Чечітко, спеціаліст з сертифікації підприємств GlobalG.A.P., розповість про «GlobalG.A.P. для ягідних підприємств: досвід впровадження». Експерт розкриє основні аспекти впровадження: питання гігієни, захисту рослин, відстеження тощо;

    Павло Волинець, головний агроном ТОВ «Агрітема», зробить презентацію на тему «Мікробіологічні препарати від компанії Lallemand – запорука високої врожайності та якості продукції»;
    Камілла Хрульова, представниця компанії Primozone Production AB (Швеція), розповість про безпеку харчових продуктів у свіжому та замороженому вигляді, про якість води та нові норми, що дозволяють уникнути використання хлору при очищуванні ягід та фруктів;

    Андрій Шевчук, менеджер з продажу компанії “Волошин” – «Цифрова трансформація фермерського господарства»;
    також в програмі – виступи багатьох інших експертів ринку з України та закордону, теми доповідей яких ще формуються.

    Програма конференції включатиме й виступи практиків – власників ягідних плантацій, переробних підприємств, компаній із заморозки, які радо поділяться власним успішним досвідом та застережуть від помилок виробників-початківців.
    Зокрема, Віктор Фарафонов, директор компанії «БЕТЕК» (Україна), розповість про «Інноваційні технології вирощування лохини. З досвіду найкрупнішого у Східній Європі ягідного господарства».
    Темою виступу Віталія Ішмурата, власника ТМ «Ягоди Волині»,  стане «10 причин не починати бізнес з вирощування ягід». Орієнтуючись на власний досвід та досвід колег, спікер зверне увагу ягодоводів-початківців на важливі структурні елементи, відсутність яких призведе до плачевних результатів.
    До обговорень долучаться власники і керівники успішних ягідних господарств України: Олег Науменко (СВК «Ягідка»), Євген Харлан (IBerry), Наталія Пукшин (Blue Berry), Тарас Баштанник (U-berry).

    Широко будуть представлені й технологічні компанії. Головний партнер конференції – компанія UNITEC представить унікальні технології класифікації якості лохини, здатні значно пролонгувати строк життя свіжої ягоди. Революційні рішення дозволяють бачити фрукт на 360 градусів, виявляючи особливості, недоступні людському зору, отримуючи  детальну інформацію про вміст цукру, сухої речовини та інших параметрів в кожній ягоді.
    Власник компанії PIGO  Горан Обрадович  виступить з презентацією на тему «Ліофілізація та заморожування, як технології майбутнього». Італійський виробник точно знає, як подати продукцію на стіл споживача практично в ідеальному вигляді, зберігши всі вітаміни й смакові якості, збільшивши термін придатності.
                    Темі «Зберігання та заморожування ягід і кісточкових» буде присвячений виступ Анатолія Богдана, директора компанії «Інсолар-холод». Підприємство майже 30 років є постачальником холодильного обладнання №1 в Україні, використовує технології від провідних виробників Van Amerongen, Greefa, Salco, Thermofin.

    На другий день конференції запланований Бізнес-тур на провідне переробне підприємство регіону «Агропереробка», і підприємство із заморожування ягід АГРО ФРОСТ РІВНЕ.

    «Родзинки» конференції:

    • Дискусійна панель «Створення і захист бренду. Врегулювання суперечок» від Генерального Юридичного партнера конференції – ППФ «Пахаренко і партнери»;
    • Виставка-презентація продукції ягідних і переробних підприємств;
    • Народна дегустація оригінальних українських напоїв і продуктів на основі ягід;
    • Презентація техніки і технологій від українських та іноземних компаній стане надзвичайно обширною. Вже підтвердили свою участь зі стендами партнери-експоненти: 4 Стихії, «Інсолар-Холод», ТОВ «Агрітема», Unitec, «Кліома-Сервіс», Garden Tools Ukraine, Polska Borowka, PIGO, «Фруктовий Сад», PRIMOZONE, «Адана-3», «Долина Агро», Pepinieres Escande «Millet», Gospodarstwo Szkółkarskie Ciepłucha, SuperBorowka, ТОВ ПРОФПОЛИВ, ПТБ, ТОВ «Лібра Агро», WDK Tunnels
    • Столи переговорів з торговими та ресторанними мережами, а також компаніями-експортерами ягід і плодово-ягідної продукції.

     

    Головна мета конференції – надати українським фермерам ключі до створення максимально повної моделі успішного бізнесу на ягодах. Завдання – розвиток і популяризація сучасних технологій вирощування та переробки ягід, сприяння продажу та експорту української ягоди.

    Учасники конференції: власники і керівники ягідних та садівничих господарств, керівники і головні спеціалісти комплексів із заморозки продукції та переробних підприємств, початківці-фермери і всі, хто планує успішний бізнес, пов’язаний з ягідною тематикою.

     

    Головний галузевий партнер – Асоціація «Ягідництво України»

    Генеральний партнер по ЗЗР – компанія Bayer

    Генеральний Юридичний партнер – ППФ «Пахаренко і партнери»

    Головний інформаційний партнер – журнал «Ягідник» www.jagodnik.info (Україна)

    Медіа-партнери конференції: «Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації» www.techdrinks.info, Shuvar.info, Profihort.com, APK inform

     

    Захід відбувається за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках проекту «Підтримка аграрного і сільського розвитку».  Виступи учасників відображають їх власну думку та не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду США.

     

    Умови участі в конференції:

    Вартість участі:

    Конференц-день + бізнес-тур – 1900 грн.

    Конференц-день (без бізнес-туру) – 1400 грн.

    (У ціну входить кава-брейк, обіди, фуршет; обслуговування під час заходу; участь у презентації фруктів і ягід, а також напоїв і страв; пакет учасника конференції з інформаційними матеріалами; детальний пост-звіт про захід з фінальними презентаціями спікерів, надіслані електронною поштою).

    Для реєстрації учасників і партнерів звертайтеся:

    Ірина Петронюк, тел.: +38 096 49 16 692

    Дарія Потурай, тел.: +38 068 51 33 187

    Лариса Товкач, тел..: +38 097 96 89 516

    Директор проекту: Надія Ящук, тел. +38 (068) 568-58-22, rnadia@ukr.net

    Автор ідеї – Катерина Конєва, головний редактор/видавець проекту «Технології та Інновації», тел..: +38 067 238 18 51 kateryna.koneva@gmail.com

  • 18
    18.Грудень.Середа

    Весь День
    2019.12.18-2019.12.22

    Асоціація «Ягідництво України» і Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) за підтримки Європейського Союзу запрошують керівний склад та фахівців підприємств-переробників, а також фермерів, які тільки розпочинають бізнес із заморожування ягід, взяти участь в триденному професійному тренінговому курсі «Технології заморожування ягід».

    Захід присвячено двом технологіям заморозки – шокове заморожування в тунелях (IQF) та статичне заморожування. Протягом тренінгу буде розглянуто технічні та фінансові аспекти зазначених технологій, а також поетапне впровадження інвестиційних проектів із заморожування. Тренінг проводитиметься в країні-лідері з виробництва малини– Сербії.

    Курс проводитиметься висококваліфікованими тренерами-практиками із Сербії. Навчання проходитиме в групі на 20 осіб за методологією, що поєднує теоретичні знання та практичні навички.

    Цільова аудиторія тренінгового курсу:

    • Старший інженерно-технічний персонал підприємств з переробки ягід;
    • Фермери, які планують інвестувати в потужності з заморожування з метою збільшення терміну зберігання ягід до 18-24 місяців.

    Учасники тренінгу матимуть змогу опанувати:

    • Базові технологічні знання щодо заморожування ягід за двома найпопулярнішими технологіями заморожування ягід.
    • Ключові аспекти, які треба брати до уваги при виборі технології.
    • Різні специфікації кінцевого продукту та індустрії, для яких вони використовуються.
    • Фінансову сторону проекту по впровадженню проекту із заморожування з урахуванням вартості різного обладнання.
    • Практичні рекомендації щодо застосування технологій заморожування саме ягід.

     

    Щоб подати заявку на участь необхідно заповнити реєстраційну форму. Реєстраційна форма заповнюється на кожну особу окремо.

    Кількість місць для підприємств обмежена – 20 осіб.  Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі. Критеріями для відбору будуть наявність виробничого досвіду в галузі ягідництва та інвестиційних намірів підприємств-виробників ягід.

     

    Учасник покриває 50% від вартості участі у тренінговій програмі, інші 50% покривається ЄС в рамках ініціативи EU4Business. Вартість тренінга за одного учасника складає 9,000 грн. без врахування вартості перельоту, та 14, 500 грн. із перельотом Київ-Софія-Київ.

     

    ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОГО КУРСУ

    Технології заморожування ягід

    18-22 грудня 2019 року,

    Analux Hotel & Spa

    Srpskih vladara bb, Pirot 18300 Сербия

    ПочатокТривалість (годин)  ТемаСпікер
     День 0. Прибуття 18.12.2019
    13:45Виліт з Києва до Софії, Ryanair
    15:40Прибуття до Софії
    16:30Виїзд до м. Пірот
    18:30Прибуття до готелю
     День 1. Сучасні технології заморожування
    09:000,5Ринок заморожених фруктів: промисловість, клієнти, програми.Горан Обрадович
    09:301Впровадження різних систем заморожування (статичне заморожування, IQF, морозильна камера, напівфлюїдизований конвеєр, кріогенне заморожування).Горан Обрадович
    10:300,25Перерва на каву
    10:451

     

    Технологічне та економічне порівняння різних технологій заморожування ягідГоран Обрадович
    11:450,5Сорти ягід, оптимальні для заморозкиМирослав Сіміч
    12:151Обід
    13:152Детальний виробничий процес та технологія IQF для ягід. Частина 1Мирослав Сіміч
    15:150,25Перерва на каву
    15:302Детальний виробничий процес та технологія IQF для ягід. Частина 2Мирослав Сіміч
    17:300,5Тест
     День 2. Технологія заморожування та планування проектів
    09:002Детальний процес виробництва та технологія статичного заморожування ягідМирослав Сіміч
    11:000,25Перерва на каву
    11:152Детальний процес виробництва та технологія статичного заморожування ягідМирослав Сіміч
    13:151Обід
    14:151Специфікація заморожених фруктів для ЄСМирослав Сіміч
    15:151Основні питання під час виробництва: міграція кольорів, простежуваність, сталість виробництва тощоМирослав Сіміч
    16:150,25Перерва на каву
    16:301Планування проекту: вибір технології, етапи проекту та необхідні ресурсиМирослав Сіміч
    17:300,5Тест
     День 3. Практичний день на заводі
    09:000,5Переїзд на завод Mundorama
    09:301Знайомство із заводом та виробничим процесомРайса Іванов
    10:301Основи безпеки харчових продуктів та критерії дизайнуРайса Іванов
    11:301Контроль надходження сировини та прийом товарівРайса Іванов
    12:301Огляд лінії обладнання для статичного замороження ягідРайса Іванов
    13:301

     

    Огляд лінії обладнання для IQF замороження ягідРайса Іванов
    14:301Обід
    15:301Візит на другий завод (місце узгоджується)
    16:300,5Тест
    17:300,5Фінальна дискусія. Вручення Сертифікатів.
     День 4. Виїзд. 22.12.2019
    16:30Трансфер до Софії
    20:50Переліт із Софії до Києва, Ryanair
    22:45Прибуття до Києва

    Примітки:

    *** Навчальний день зазвичай займає 9 годин з 09.00 до 18.00 (перший день з 10.00), включаючи 1 годину перерви та 1 годину для 2 перерв на каву та транспортування до заводу.

     

    За більш детальною інформацією щодо вартості та програми курсу звертайтесь, будь ласка, до організаторів  заходу:

     

           Любов Павленко

    + 38 (067) 487-37-42

    info@uaberries.com.ua

     

    Ірина Кухтіна

    +38 (050) 383-07-15

    info@uaberries.com.ua

     

    Цей проект фінансується ЄС у рамках ініціативи EU4Business та підтримується ЄБРР