3-денний професійний тренінговий курс «Вирощування суниці в закритому ґрунті»

Програма

Тренінгу «Вирощування Суниці в закритому ґрунті »

1-й день 11 вересня М. Київ
9:00-10:00 Реєстрація та вітальна кава
10:00-12:00 Особливості та типи виробництва в закритому ґрунті порівняно з плантаціями на відкритому ґрунті:

 

1.      Тоннелі та пластикові теплиці, інші види виробництва в закритому ґрунті

2.      Відмінності технологічного, агрономічного та фінансового підходів та ризиків

Кшиштоф Сак, Олександр Павловський
12:00-13:00 Сорти суниці для виробництва в закритому ґрунті та їх технічні характеристики Кшиштоф Сак, Олександр Павловський
13:00-14:00 Обід  
14:00-16:00 Цикли виробництва в теплицях. Огляд особливостей технології:

 

1.      Кліматичні особливості регіону

2.      Теплові та освітлювальні потреби

3.      Розрахунок потенційних врожаїв

4.      Торматичні періоди – посадка – цвітіння – плодоношення для різних сортів

Кшиштоф Сак, Олександр Павловський
16:00-16:30  

Перерва на каву

 

 
16:30-17:30 Сезонність та специфіка продажів:

1.      Канали

2.      Сезонність

3.      Більше інвестицій, але менші ризики та вища якість / вища ціна та більша гнучкість маркетингу

Кшиштоф Сак, Олександр Павловський
17:30-18:00 Тестування та підведення результатів Олександр Павловський, Кшиштоф Сак
2-й день 12 вересня м. Кагарлик

ФГ Підгірне

8:00-8:30 Виїзд до ФГ Підгірне (збір делегатів біля готелю)  
8:30-9:40 Переїзд у м. Кагарлик на ФГ Підгірне  
9:40-11:00 Прийом у господарстві. Вітальне слово. Кава

 

1.      Історія заснування господарства.

2.      Короткий звіт про функціонування ферми

3.      Сільськогосподарська інфраструктура: кількість тунелів, опалення, підживлення, ціни, потреби в робочій силі в різні періоди

4.      Кількість критичних моментів

Олександр Павловський
11:00-12:00 Сільськогосподарська інфраструктура

(з практичною демонстрацією в пластикових тунелях)

 

1.      Облаштування тунелів та теплиць: обладнання та устаткування

2.      Зрошувальні системи

3.      Фекртигація

 

Контроль критичних точок виробництва (з практичною демонстрацією в пластикових тунелях)

 

Технічні та інженерні аспекти

 

Контроль технологічних параметрів, контроль мікроклімату, боротьби зі шкідниками та хворобами

Олександр Павловський, Кшиштоф Сак
12:00-12:30 Питання та відповіді Олександр Павловський, Кшиштоф Сак
12:30-13:00 Тестові завдання Олександр Павловський, Кшиштоф Сак 
13:00-14:30 Обід  
14:30-16:00 Агротехнологічні аспекти вирощування суниці в закритому ґрунті

 

Сезонна переорієнтація у виробництві суниці

 

Теорія: Ризики, шкідники та хвороби, біологічні методи боротьби та захисту рослин

 

Кшиштоф Сак
16:00-16:30 Перерва на каву  
16:30-17:30 Агротехнологічні аспекти вирощування суниці в в закритому ґрунті

 

Практика: Ризики, шкідники та хвороби, біологічні методи боротьби та захисту рослин

Олександр Павловський
17:30-18:30 Повернення в м. Київ  
3-й день 13 вересня М. Київ
9:00-10:00 Обговорення підсумків 2 дня під час кавування
10:00-11:00 Фінанси, необхідні для різних видів виробництва суниці в закритому ґрунті

Капітальні витрати

Кшиштоф Сак
11:00-12:30 Фінанси, необхідні для різних видів виробництва суниці в закритому ґрунті

Структура витрат, експлуатаційні витрати, рентабельність; де можна та де не можна економити на витратах

Олександр Павловський
12:30-13:30 Обід
13:30-15:30 Керування господарсовм та управління ризиками при вирощуванні суниці в закритому ґрунті. Вплив ризиків на рентабельність. Інтерактивна презентація

 

Ризики: технологічні, якість посадкового матеріалу, фінансові, зовнішні та внутрішні, люди, ціни, конкуренція тощо.

Олександр Павловський, Кшиштоф Сак
15:30-16:00 Перерва на каву
16:00-17:00 Маркетинг та продаж міжсезонних товарів Олександр Павловський
17:00-18:00 Тестування, обговорення та підведення підсумків Курсу Олександр Павловський, Кшиштоф Сак

 

Related upcoming events

  • 2020-12-10 09:00 - 2020-12-11 18:00

    «Ягідництво і переробка: технології та інновації»
    Четверта Міжнародна науково-практична конференція
    для представників ягідної та переробної галузей відбудеться
    10-11 грудня 2020 року
    (м. Львів, готельно-ресторанний комплекс «Варшава»)

    Успішний бізнес коштує дорого, а знання як його зробити таким – безцінні! Для тих, хто прагне створити та розвивати власний, успішний та прибутковий ягідний бізнес, журнал «Ягідник» (Україна) організовує IV дводенну конференцію «Ягідництво і переробка: технології та інновації: 2020»,  адресовану представникам ягідної та переробної галузей.  Місцем проведення Міжнародної науково-практичної конференції обрана Західна Україна – регіон, де успішно розвиваються і ягідництво, і переробка ягід.

    Міжнародна конференція «Ягідництво і переробка: технології та інновації» - вже традиційний захід медіа-проєкту «Технології та Інновації», що з року в рік збирає рекордну кількість відвідувачів. Торішня конференція, що відбулася у Рівному, зібрала понад 300 гостей: експертів ринку, трейдерів, експортерів з 10 країн, представників 50 компаній-виробників. На конференцію завітали вітчизняні фермери  зі всієї України – від Заходу до Сходу, іноземні спеціалісти з Польщі, Італії, Франції, Нідерландів, Чехії, Молдови, Білорусі та інших країн. Ознайомитися з інформацією та фотоматеріалами конференції можна за посиланням.

    Програма наступної конференції стане ще більш цікавою та охопить весь ланцюжок процесів: від підготовки ягідного поля – до позиціонування свіжої чи переробленої продукції на міжнародних ринках. Конференція складатиметься з теоретичної частини, що включить виступи експертів ягідного ринку, керівників/власників успішних ягідних ферм, фруктових розсадників, переробних підприємств – виробників продукції з ягід і на основі ягід, науковців, представників державних структур, провідних європейських компаній – виробників техніки, обладнання, засобів захисту та догляду за рослинами.

    В рамках конференції планується масштабна виставка від європейських і українських компаній, які презентуватимуть найсучасніші технології догляду за ягідником і переробки ягідної продукції. 

    Традиційно організатор конференції - видавничо-інформаційний проект «Технології та Інновації»,  проводить виставку-презентацію напоїв на основі ягід, фруктів та меду, а також продуктів харчування, виготовлених із додаванням ягід.

    Якщо говорити про свіжий ринок, то сьогодні стрімке зростання демонструє лохина високоросла: збільшуються площі насаджень та обсяги продажів в Україні і світі. Саме тому найбільша тематична частина конференції буде присвячена лохині високорослій.

    В ході заходу буде йти мова і про особливості вирощування, продажів і переробки інших популярних культур – суниці садової, малини і чорної смородини, ожини, а також нішевих культур, зокрема - жимолость, порічки, аронія, обліпиха і т.д., які поступово набувають популярності.

    Окремий тематичний блок буде присвячений зберіганню, - насамперед, технологій заморозки ягід, і переробки ягідної продукції. Саме переробка дозволяє створити додану вартість, а значить - нові робочі місця і успішний бізнес для ягідівників.

     На другий день конференції заплановано бізнес-тур на провідні ягідні підприємства західного регіону. В маршрут включено підприємство, що спеціалізується на вирощуванні лохини та суниці садової  - ТОВ «B.B. Group» (ТзОВ «Блюбері Груп»), де відбудеться майстер-клас із зимової обрізки лохини від відомих експертів із ягідництва. Ще один бізнес-партнер туру - ТзОВ «Агрохолдинг «Грін Плант», де на високому технологічному рівні займаються вирощуванням і заморожуванням власної ягоди та надають послуги із заморожування і підготовки до продажу плодово-ягідної продукції для інших аграріїв.

     

    Головна мета конференції – надати українським фермерам ключі до створення максимально повної моделі успішного бізнесу на ягодах, а саме: вирощування і реалізація фреш-продукції, заморозка, переробка і т.д . Завдання, яке ставлять перед собою організатори - медіа-група «Технології та Інновації» – розвиток і популяризація сучасних технологій вирощування та переробки ягід, сприяння продажу й експорту української ягоди.

     

    Учасники конференції: власники, керівники і головні агрономи ягідних та садівничих господарств, керівники і головні спеціалісти комплексів із заморозки продукції та переробних підприємств, виробники соків, вин, міцних напоїв на основі ягід, початківці-фермери і всі ті, хто планує успішний бізнес, пов’язаний з ягідництвом.

     

    Реєстрація на конференцію вже розпочалася! Запрошуємо до участі представників господарств та підприємств!

     

    Головний Галузевий партнер - Асоціація "Ягідництво України"

    Головний Діловий партнер - "Долина- Агро"

    Генеральний партнер по ЗЗР - компанія Bayer

    Ексклюзивний Технологічний партнер - компанія "Профполив"

    Генеральний Юридичний партнер - компанія "Пахаренко і партнери"

    Генеральний Інформаційний партнер - ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА

    Головний Інформаційний галузевий партнер - журнал "Ягідник"

    Медіа-партнери - "Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації", Profihort, Info Shuvar, АПК-Інформ:овочі і фрукти, ТРК «Ритм».

     

    Умови участі в конференції:

     

    Для виробників сільгосппродукції - вартість участі 2500 грн (ціна включає оплату участі у всіх заходах протягом 2 днів, включно з бізнес-туром); вартість участі 1 день без бізнес туру - 1500 грн.

     

    Для не виробників сільгосппродукції - вартість участі - 4000 грн (ціна включає оплату участі протягом 2 днів, включно з бізнес-туром); вартість участі 1 день без бізнес туру - 3000 грн.

     

    (У ціну входить кава-брейк, обіди, фуршет; обслуговування під час заходу; участь у презентації фруктів і ягід, а також напоїв та страв; пакет учасника конференції з інформаційними матеріалами; детальний пост-звіт про захід з фінальними презентаціями спікерів, надіслані електронною поштою).

     

    Членам Асоціації «Ягідництво України» надається знижка на участь 10%!

     

    Для реєстрації учасників і партнерів звертайтеся:

    Ірина Петронюк, тел.: +38 096 49 16 692

    Ірина Калюжна, тел.: +38 096 458 7682

    Лариса Товкач, тел..: +38 097 96 89 516

    Анна Панкратенкова: +38 097 75 92 583

  • 2021-02-03 09:00 - 2021-02-05 18:00

    Проект ITC “Ready to Trade” разом з асоціацією «Ягідництво України» розпочали відбір учасників для участі у міжнародній виставці Fruit Logistica 2021.

    Реєстрацію відкрито!

     

    Дати: 3-5 лютого 2021 року у м. Берлін (Німеччина) відбудеться одна з найбільших міжнародних виставок, присвячених продукції свіжого ринку - Fruit Logistica 2021.

     

    Інформація про виставку:

    Щороку Fruit Logistica збирає близько 3 200 учасників, захід відвідують понад 78 000 покупців. Українські компанії від Проекту втретє братимуть участь у виставці, де будуть представлені останні інновації, послуги та продукти, що користуються увагою свіжого ринку.

  • 2021-02-17 09:00 - 2021-02-20 18:00

    Проєкт ITC “Ready to Trade” разом з Асоціацією «Ягідництво України» та «Органік Стандарт» розпочали відбір офлайн учасників міжнародної виставки Biofach 2021 від української делегації.

    Відкрито реєстрацію!

    Дати: 17-20 лютого 2021 року у м. Нюрнберг, (Німеччина)

    Інформація про виставку:

    Щорічно виставка збирає близько 15 000 відвідувачів. Понад 1000 компаній представлятимуть свіжу та перероблену органічну продукцію під час заходу. Робота виставки висвітлюватиметься у міжнародних ЗМІ.

    Запрошуємо усіх бажаючих доєднатися до української делегації. Реєстрація за посиланням:

    https://docs.google.com/forms/d/1nODW_dMVMCymdX4j7RsGC7Gk18XQe-MRwxSZaK4kQvU/viewform?edit_requested=true

  • 2021-06-01 09:00 - 2021-06-04 18:00

    Нові дати Міжнародної конференції з чорної смородини: побачимось у Львові 1-4 червня 2021 року!

    Асоціація «Ягідництво України» та Міжнародна асоціація чорної смородини (IBA) продовжує працювати над організацією Сьомої Міжнародної конференція з чорної смородини! Отже пропонуємо Вас запланувати нові дати події!

    Сьома міжнародна конференцію з чорної смородини відбудеться 1-4 червня 2021 року у Львові.