ТРЕНІНГ «ВВЕДЕННЯ ДО УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ»

 

ПРОЕКТ

«СХІДНЕ ПАРТНЕРСТВО: ГОТОВНІСТЬ ДО ТОРГІВЛІ – ІНІЦІАТИВА ЄС ДЛЯ БІЗНЕСУ»

 

ТРЕНІНГ ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ ЕКСПОРТНО – ОРІЄНТОВАНИХ ПІДПРИЄМСТВ ЯГІДНОЇ ГАЛУЗІ:

«ВВЕДЕННЯ ДО УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ»

 Шановні учасники Проекту!

В рамках проекту ITC “СХІДНЕ ПАРТНЕРСТВО: ГОТОВНІСТЬ ДО ТОРГІВЛІ – ІНІЦІАТИВА EU4BUSINESS”, що фінансується ЄС, 22 листопада 2019 року запрошуємо вас взяти участь у тренінгу «Введення до управління проектами» для експортно-орієнтованих підприємств ягідного сектора.

Зареєструватися для участі у тренінгу можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/15Ih9CGFdiJZ9tCATWlrVzp6JLZhUijZRl4bsBl8Lauw/edit

 

Дата проведення: 22 листопада 2019 год

Бізнес-тренер: Валерій Лелека

Реєстрація: 9:00-9:30

 Цілі тренінгу:Отримати оптимальний набір інструментів і методик управління проектами для застосування в плануванні та реалізації проекту.

 

Програма розрахована на: спеціалістів і керівників, які займаються проектною діяльністю, та спрямована на вивчення та засвоєння інструментів, необхідних для ефективного планування та реалізації проектної діяльності.

 

До програми входять: практичні вправи та кейси, під час яких учасники зможуть відпрацювати нові інструменти.

 

В результаті навчання учасники:

• Зможуть швидко створювати якісний план та статут проекту. • Отримають інструменти та навички для ефективної координації реалізації проекту. • Зможуть визначати ресурси проекту й управлять ними. • Дізнаються про етапи розвитку проекту.

ПРОГРАМА ТРЕНІНГУ ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ ЕКСПОРТНО – ОРІЄНТОВАНИХ ПІДПРИЄМСТВ ЯГІДНОЇ ГАЛУЗІ:

«ВВЕДЕННЯ ДО УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ»

МОДУЛЬ ЗМІСТ ЧАС
1. Планування проекту ·       Створення базового плану проекту

·       Результат проекту

·       Складові управління проектами

·       Процеси управління проектами

·       Типи проектів

·       Життєвий цикл проекту

·       Кейс «Опис проекту»

 

9:30 – 10:50

Кава-пауза – 1 10:50-11:10
2. Ресурси проекту ·       Визначення ресурсів

·       Трикутник обмежень

·       Матриця приоритетів замовника

·       Устав проекту

·       Кейс «Опис статуту проекту»

 

 

11:10 -13:00

Обід 13:00-14:00
3. Система взаємовідносин із клієнтами проекту (CRM) ·       Побудова ієрархічної структури робіт (WBS). Способи декомпозиції.

·       Методи визначення тривалості операцій й обсягів робіт. Методи оцінки обсягів робіт.

·       Побудова розкладу. Поняття «Критичного шляху». Навіщо він потрібен менеджеру проекту?

·       Впровадження CRM

·       Визначення стейкхолдерів

·       Аналіз матриці стейкхолдерів

·       Кейс «Аналіз стейкхолдерів»

14:00- 15:50
Кава-пауза – 2 15:50-16:10
4.WBS (Work Breakdown Structure) ·       Мережевий графік WBS

·       Визначення критичного шляху

·       Ранній/пізній старт/фініш проекту

·       Стиснення задач

·       Мережевий графік робіт

·       Кейс «WBS, критичний шлях»

16:10 -17:30
5.Завершення тренінга ·       Відповіді на питання

·       Зворотній зв’язок і рекомендації учасникам навчання

 

Связанные предстоящие события

  • 2019-12-12 - 2019-12-13 Весь День

    «Ягідництво і переробка: технології та інновації»
    Третя Міжнародна науково-практична конференція
    для представників ягідної та переробної галузей відбудеться
    12-13 грудня 2019 року
    (м. Рівне, готельно-ресторанний комплекс «Айвенго»)

     

    Для тих, хто прагне створити власний унікальний високоприбутковий бізнес, журнал «Ягідник» (Україна) організовує III дводенну конференцію «Ягідництво і переробка: технології та інновації:  2019»,  адресовану представникам ягідної та переробної галузей.

     

     

    Головий сегмент ягідного бізнесу, який демонструє найбільш активні темпи розвитку, як в плані розширення площ, так і в сфері збільшення продажів в Україні і світі сьогодні, – це лохина (чорниця високоросла). Саме лохині буде присвячена вагома частина тематичного наповнення конференції.

    В ході заходу буде йти мова і про особливості вирощування, продажів і переробки інших популярних культур – суниці садової, малини і чорної смородини. Окремо виділено блок про такі перспективні в ягідному бізнесі культури, як жимолость, порічка, аронія, обліпиха, ожина та ін., які поступово набувають популярності.

    В програмі конференції – виступи українських та іноземних експертів і практиків. Вже підтвердили свою участь:

                    Павел Ваврищук, представник компанії Polana, а також розсадника Polska Borowka (Польща), про науково-практичний досвід вирощування органічної лохини і шляхи збільшення прибутковості підприємства з вирощування цієї ягоди;
    Олег Базюк, директор розсадника in-vitro «Долина Агро» (Україна), – про сучасні сорти і селекцію лохини, а також про практичний досвід вирощування;
    Лешек Орликовський, професор Instytut Ogrodnictwa, Skirniewice (Польща), – «Хвороби та шкідники лохини і жимолості, та як із ними боротися, практичні рекомендації»;
    Юстіна Кусібаб-Мрук, директор по виробництву In-Vitro Kusibab (Польща), виступить з презентацією «Наш 4-річний досвід вирощування жимолості», підготовленою паном Тадеушом Кусібаб;
    Ярош Збігнев, професор Люблінського природничого університету, – про  основні агротехнічні проблеми (захист рослин, внесення добрив, біостимуляція) при вирощуванні суниці садової з огляду на досвід минулого сезону;
    Ігор Тарушкін, регіональний менеджер компанії Bayer (Україна) виступить на тему- Стала стратегія у боротьбі з захворюваннями суниці.
    Сергій Рябков, директор ДП «Проектно-технологічне бюро», виступить з доповіддю на тему: «Науково-практичні основи вибору земельних ділянок при проектуванні ягідних насаджень». Спікер розкриє питання щодо оцінки фізико-хімічних та агрофізичних властивостей ґрунтів, рельєфу і мікрорельєфу, підготовки ґрунту під багаторічні насадження;
    Ірина Кухтіна, Президент Асоціації «Ягідництво України» розповість про «Експортні можливості українського ягідництва»;
    Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Маркетинг-Аналітика» оптового ринку «Шувар», – про те, яких ягід або ягідної продукції насправді хочуть споживачі;
    Ігор Чечітко, спеціаліст з сертифікації підприємств GlobalG.A.P., розповість про «GlobalG.A.P. для ягідних підприємств: досвід впровадження». Експерт розкриє основні аспекти впровадження: питання гігієни, захисту рослин, відстеження тощо;

    Павло Волинець, головний агроном ТОВ «Агрітема», зробить презентацію на тему «Мікробіологічні препарати від компанії Lallemand – запорука високої врожайності та якості продукції»;
    Камілла Хрульова, представниця компанії Primozone Production AB (Швеція), розповість про безпеку харчових продуктів у свіжому та замороженому вигляді, про якість води та нові норми, що дозволяють уникнути використання хлору при очищуванні ягід та фруктів;

    Андрій Шевчук, менеджер з продажу компанії "Волошин" - «Цифрова трансформація фермерського господарства»;
    також в програмі – виступи багатьох інших експертів ринку з України та закордону, теми доповідей яких ще формуються.

    Програма конференції включатиме й виступи практиків – власників ягідних плантацій, переробних підприємств, компаній із заморозки, які радо поділяться власним успішним досвідом та застережуть від помилок виробників-початківців.
    Зокрема, Віктор Фарафонов, директор компанії «БЕТЕК» (Україна), розповість про «Інноваційні технології вирощування лохини. З досвіду найкрупнішого у Східній Європі ягідного господарства».
    Темою виступу Віталія Ішмурата, власника ТМ «Ягоди Волині»,  стане «10 причин не починати бізнес з вирощування ягід». Орієнтуючись на власний досвід та досвід колег, спікер зверне увагу ягодоводів-початківців на важливі структурні елементи, відсутність яких призведе до плачевних результатів.
    До обговорень долучаться власники і керівники успішних ягідних господарств України: Олег Науменко (СВК «Ягідка»), Євген Харлан (IBerry), Наталія Пукшин (Blue Berry), Тарас Баштанник (U-berry).

    Широко будуть представлені й технологічні компанії. Головний партнер конференції – компанія UNITEC представить унікальні технології класифікації якості лохини, здатні значно пролонгувати строк життя свіжої ягоди. Революційні рішення дозволяють бачити фрукт на 360 градусів, виявляючи особливості, недоступні людському зору, отримуючи  детальну інформацію про вміст цукру, сухої речовини та інших параметрів в кожній ягоді.
    Власник компанії PIGO  Горан Обрадович  виступить з презентацією на тему «Ліофілізація та заморожування, як технології майбутнього». Італійський виробник точно знає, як подати продукцію на стіл споживача практично в ідеальному вигляді, зберігши всі вітаміни й смакові якості, збільшивши термін придатності.
                    Темі «Зберігання та заморожування ягід і кісточкових» буде присвячений виступ Анатолія Богдана, директора компанії «Інсолар-холод». Підприємство майже 30 років є постачальником холодильного обладнання №1 в Україні, використовує технології від провідних виробників Van Amerongen, Greefa, Salco, Thermofin.

    На другий день конференції запланований Бізнес-тур на провідне переробне підприємство регіону «Агропереробка», і підприємство із заморожування ягід АГРО ФРОСТ РІВНЕ.

    «Родзинки» конференції:

    • Дискусійна панель «Створення і захист бренду. Врегулювання суперечок» від Генерального Юридичного партнера конференції – ППФ «Пахаренко і партнери»;
    • Виставка-презентація продукції ягідних і переробних підприємств;
    • Народна дегустація оригінальних українських напоїв і продуктів на основі ягід;
    • Презентація техніки і технологій від українських та іноземних компаній стане надзвичайно обширною. Вже підтвердили свою участь зі стендами партнери-експоненти: 4 Стихії, «Інсолар-Холод», ТОВ «Агрітема», Unitec, «Кліома-Сервіс», Garden Tools Ukraine, Polska Borowka, PIGO, «Фруктовий Сад», PRIMOZONE, «Адана-3», «Долина Агро», Pepinieres Escande «Millet», Gospodarstwo Szkółkarskie Ciepłucha, SuperBorowka, ТОВ ПРОФПОЛИВ, ПТБ, ТОВ «Лібра Агро», WDK Tunnels
    • Столи переговорів з торговими та ресторанними мережами, а також компаніями-експортерами ягід і плодово-ягідної продукції.

     

    Головна мета конференції – надати українським фермерам ключі до створення максимально повної моделі успішного бізнесу на ягодах. Завдання – розвиток і популяризація сучасних технологій вирощування та переробки ягід, сприяння продажу та експорту української ягоди.

    Учасники конференції: власники і керівники ягідних та садівничих господарств, керівники і головні спеціалісти комплексів із заморозки продукції та переробних підприємств, початківці-фермери і всі, хто планує успішний бізнес, пов’язаний з ягідною тематикою.

     

    Головний галузевий партнер – Асоціація «Ягідництво України»

    Генеральний партнер по ЗЗР – компанія Bayer

    Генеральний Юридичний партнер – ППФ «Пахаренко і партнери»

    Головний інформаційний партнер – журнал «Ягідник» www.jagodnik.info (Україна)

    Медіа-партнери конференції: «Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації» www.techdrinks.info, Shuvar.info, Profihort.com, APK inform

     

    Захід відбувається за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках проекту «Підтримка аграрного і сільського розвитку».  Виступи учасників відображають їх власну думку та не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду США.

     

    Умови участі в конференції:

    Вартість участі:

    Конференц-день + бізнес-тур – 1900 грн.

    Конференц-день (без бізнес-туру) – 1400 грн.

    (У ціну входить кава-брейк, обіди, фуршет; обслуговування під час заходу; участь у презентації фруктів і ягід, а також напоїв і страв; пакет учасника конференції з інформаційними матеріалами; детальний пост-звіт про захід з фінальними презентаціями спікерів, надіслані електронною поштою).

    Для реєстрації учасників і партнерів звертайтеся:

    Ірина Петронюк, тел.: +38 096 49 16 692

    Дарія Потурай, тел.: +38 068 51 33 187

    Лариса Товкач, тел..: +38 097 96 89 516

    Директор проекту: Надія Ящук, тел. +38 (068) 568-58-22, rnadia@ukr.net

    Автор ідеї – Катерина Конєва, головний редактор/видавець проекту «Технології та Інновації», тел..: +38 067 238 18 51 kateryna.koneva@gmail.com

  • 2019-12-18 - 2019-12-22 Весь День

    Асоціація «Ягідництво України» і Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) за підтримки Європейського Союзу запрошують керівний склад та фахівців підприємств-переробників, а також фермерів, які тільки розпочинають бізнес із заморожування ягід, взяти участь в триденному професійному тренінговому курсі «Технології заморожування ягід».

    Захід присвячено двом технологіям заморозки – шокове заморожування в тунелях (IQF) та статичне заморожування. Протягом тренінгу буде розглянуто технічні та фінансові аспекти зазначених технологій, а також поетапне впровадження інвестиційних проектів із заморожування. Тренінг проводитиметься в країні-лідері з виробництва малини– Сербії.

    Курс проводитиметься висококваліфікованими тренерами-практиками із Сербії. Навчання проходитиме в групі на 20 осіб за методологією, що поєднує теоретичні знання та практичні навички.

    Цільова аудиторія тренінгового курсу:

    • Старший інженерно-технічний персонал підприємств з переробки ягід;
    • Фермери, які планують інвестувати в потужності з заморожування з метою збільшення терміну зберігання ягід до 18-24 місяців.

    Учасники тренінгу матимуть змогу опанувати:

    • Базові технологічні знання щодо заморожування ягід за двома найпопулярнішими технологіями заморожування ягід.
    • Ключові аспекти, які треба брати до уваги при виборі технології.
    • Різні специфікації кінцевого продукту та індустрії, для яких вони використовуються.
    • Фінансову сторону проекту по впровадженню проекту із заморожування з урахуванням вартості різного обладнання.
    • Практичні рекомендації щодо застосування технологій заморожування саме ягід.

     

    Щоб подати заявку на участь необхідно заповнити реєстраційну форму. Реєстраційна форма заповнюється на кожну особу окремо.

    Кількість місць для підприємств обмежена - 20 осіб.  Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі. Критеріями для відбору будуть наявність виробничого досвіду в галузі ягідництва та інвестиційних намірів підприємств-виробників ягід.

     

    Учасник покриває 50% від вартості участі у тренінговій програмі, інші 50% покривається ЄС в рамках ініціативи EU4Business. Вартість тренінга за одного учасника складає 9,000 грн. без врахування вартості перельоту, та 14, 500 грн. із перельотом Київ-Софія-Київ.

     

    ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОГО КУРСУ

    Технології заморожування ягід

    18-22 грудня 2019 року,

    Analux Hotel & Spa

    Srpskih vladara bb, Pirot 18300 Сербия

    Початок Тривалість (годин)   Тема Спікер
      День 0. Прибуття 18.12.2019
    13:45 Виліт з Києва до Софії, Ryanair
    15:40 Прибуття до Софії
    16:30 Виїзд до м. Пірот
    18:30 Прибуття до готелю
      День 1. Сучасні технології заморожування
    09:00 0,5 Ринок заморожених фруктів: промисловість, клієнти, програми. Горан Обрадович
    09:30 1 Впровадження різних систем заморожування (статичне заморожування, IQF, морозильна камера, напівфлюїдизований конвеєр, кріогенне заморожування). Горан Обрадович
    10:30 0,25 Перерва на каву
    10:45 1

     

    Технологічне та економічне порівняння різних технологій заморожування ягід Горан Обрадович
    11:45 0,5 Сорти ягід, оптимальні для заморозки Мирослав Сіміч
    12:15 1 Обід
    13:15 2 Детальний виробничий процес та технологія IQF для ягід. Частина 1 Мирослав Сіміч
    15:15 0,25 Перерва на каву
    15:30 2 Детальний виробничий процес та технологія IQF для ягід. Частина 2 Мирослав Сіміч
    17:30 0,5 Тест
      День 2. Технологія заморожування та планування проектів
    09:00 2 Детальний процес виробництва та технологія статичного заморожування ягід Мирослав Сіміч
    11:00 0,25 Перерва на каву
    11:15 2 Детальний процес виробництва та технологія статичного заморожування ягід Мирослав Сіміч
    13:15 1 Обід
    14:15 1 Специфікація заморожених фруктів для ЄС Мирослав Сіміч
    15:15 1 Основні питання під час виробництва: міграція кольорів, простежуваність, сталість виробництва тощо Мирослав Сіміч
    16:15 0,25 Перерва на каву
    16:30 1 Планування проекту: вибір технології, етапи проекту та необхідні ресурси Мирослав Сіміч
    17:30 0,5 Тест
      День 3. Практичний день на заводі
    09:00 0,5 Переїзд на завод Mundorama
    09:30 1 Знайомство із заводом та виробничим процесом Райса Іванов
    10:30 1 Основи безпеки харчових продуктів та критерії дизайну Райса Іванов
    11:30 1 Контроль надходження сировини та прийом товарів Райса Іванов
    12:30 1 Огляд лінії обладнання для статичного замороження ягід Райса Іванов
    13:30 1

     

    Огляд лінії обладнання для IQF замороження ягід Райса Іванов
    14:30 1 Обід
    15:30 1 Візит на другий завод (місце узгоджується)
    16:30 0,5 Тест
    17:30 0,5 Фінальна дискусія. Вручення Сертифікатів.
      День 4. Виїзд. 22.12.2019
    16:30 Трансфер до Софії
    20:50 Переліт із Софії до Києва, Ryanair
    22:45 Прибуття до Києва

    Примітки:

    *** Навчальний день зазвичай займає 9 годин з 09.00 до 18.00 (перший день з 10.00), включаючи 1 годину перерви та 1 годину для 2 перерв на каву та транспортування до заводу.

     

    За більш детальною інформацією щодо вартості та програми курсу звертайтесь, будь ласка, до організаторів  заходу:

     

           Любов Павленко

    + 38 (067) 487-37-42

    info@uaberries.com.ua

     

    Ірина Кухтіна

    +38 (050) 383-07-15

    info@uaberries.com.ua

     

    Цей проект фінансується ЄС у рамках ініціативи EU4Business та підтримується ЄБРР

  • 2020-01-30 09:00 - 2020-01-31 19:00

    Асоціація «Ягідництво України» має честь запросити всіх гравців ягідного ринку на подію світового масштабу – Другий міжнародний Форум «S-Fruit Transformation - 2020»!

    Два дні, три сцени, дискусійний хаб та найбільша в України Органічна конференція!

     

    Все про сегмент ягід та кісточкових фруктів: останні тенденції глобального ринку, уроки минулого сезону, інновації та досягнення, нові гравці на світовій арені і гонка лідерів, зміни векторів на ринку переробки та посадкового матеріалу… Про все це та ще набагато більше!

    Два максимально насичені дні, три локації одночасно, понад 40 професійних спікерів з усього світу, близько 10 майстер-класів від провідних знавців більше 300 представників різних секторів галузі з 10-15 країн світу! Справжня синергія ягідного бізнесу на одному унікальному заході!

    Організатори: Асоціація «Ягідництво та кооперація»

    Партнери: Органік Стандарт та Organic Business School

    Місце: м. Київ,  POCHAYNA Event Hall в ТЦ «Gorodok Gallery» (пр Степана Бандери, 23)

    Дата: 30-31 січня 2020 року

    В перший день, 30 січня на головній сцені заходу провідні експерти України та світу говоритимуть про основні тренди глобального ягідного ринку, підсумують минулий сезон та оголосять попередні прогнози розвитку галузі. Розглянемо ситуацію в країнах, що вже є світовими лідерами, а також в тих, які претендують потрапити до списку очільників цього рейтингу.

    Крім того, поговоримо про перспективи та реалії кожного ягідного сектору окремо. Чи варто очікувати подальшого зниження врожаю малини? Чи призведе зростання глобального виробництва лохини до чергового «цінового піке»? Чи залишиться суниця ягодою №1 у світі?

    Після обіду паралельно розпочнуть роботу ще дві локації. Головною тематикою виступів на сцені «Ферма» залишаться інноваційні підходи до вирощування, провідні технології, ринок посадкового матеріалу тощо. Тим часом про перспективи розвитку сектору переробки, нові рішення для заморозки, потенціал сегменту сублімації тощо мова йтиме на сцені «Завод».

    Протягом другого дня на головній сцені форуму проходитиме конференція «Органічний ягідний бізнес: помилки 2019- перспективи 2020», організаторами якого виступають Органік Стандарт, Organic Business School та Асоціація «Ягідництво України».

    Тим часом на сцені «Маркетинг та експорт» мова йтиме про необхідність експортної стратегії в компаніях, перспективні моделі маркетингу, особливості різних каналів збуту та вимоги покупців різних категорій до якості, упаковки і сертифікації. Крім того провідні спеціалісти поділяться досвідом та нюансами морських і авіаперевезень. Тематика презентацій на третій локації буде присвячена управлінню ефективністю виробництва, а також проблемі підбору кваліфікованого персоналу, побудові кадрової політики та глобальній конкуренції за робочу силу в цілому.

    Цілі:  

    • Створити професійний майданчик для нет-воркингу для представників всіх ланок ягідного бізнесу;
    • Реалізувати платформу для спілкування та обговорення;
    • Провести аналіз головних подій та особливостей ринку ягід України та світу;
    • Надати максимум професійної інформації від провідних експертів та спеціалістів галузі.

    Цільова аудиторія: виробники ягід, трейдери, профільні асоціації, агрономи та агроконсультанти, переробники та представники міжнародної торгівлі, постачальники посадкового матеріалу та МТР з України, країн СНД, ЄС та Азії.

    В 2019 подія зібрала майже 300 гравців ринку з 16 країни світу та 42 професійних спікера з 15 країн! На другій конференції ми очікуємо ще більше делегатів та неодмінно розширимо географію учасників!

    ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, що до 15 грудня діють найбільш вигідні умови реєстрація як для відвідувачів, так і для спонсорів та учасників промо-експозиції!

     

    Це варто вашої уваги!