Триденний професійний тренінговий курс «Технології заморожування ягід»

Асоціація «Ягідництво України» і Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) за підтримки Європейського Союзу запрошують керівний склад та фахівців підприємств-переробників, а також фермерів, які тільки розпочинають бізнес із заморожування ягід, взяти участь в триденному професійному тренінговому курсі «Технології заморожування ягід».

Захід присвячено двом технологіям заморозки – шокове заморожування в тунелях (IQF) та статичне заморожування. Протягом тренінгу буде розглянуто технічні та фінансові аспекти зазначених технологій, а також поетапне впровадження інвестиційних проектів із заморожування. Тренінг проводитиметься в країні-лідері з виробництва малини– Сербії.

Курс проводитиметься висококваліфікованими тренерами-практиками із Сербії. Навчання проходитиме в групі на 20 осіб за методологією, що поєднує теоретичні знання та практичні навички.

Цільова аудиторія тренінгового курсу:

  • Старший інженерно-технічний персонал підприємств з переробки ягід;
  • Фермери, які планують інвестувати в потужності з заморожування з метою збільшення терміну зберігання ягід до 18-24 місяців.

Учасники тренінгу матимуть змогу опанувати:

  • Базові технологічні знання щодо заморожування ягід за двома найпопулярнішими технологіями заморожування ягід.
  • Ключові аспекти, які треба брати до уваги при виборі технології.
  • Різні специфікації кінцевого продукту та індустрії, для яких вони використовуються.
  • Фінансову сторону проекту по впровадженню проекту із заморожування з урахуванням вартості різного обладнання.
  • Практичні рекомендації щодо застосування технологій заморожування саме ягід.

 

Щоб подати заявку на участь необхідно заповнити реєстраційну форму. Реєстраційна форма заповнюється на кожну особу окремо.

Кількість місць для підприємств обмежена – 20 осіб.  Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі. Критеріями для відбору будуть наявність виробничого досвіду в галузі ягідництва та інвестиційних намірів підприємств-виробників ягід.

 

Учасник покриває 50% від вартості участі у тренінговій програмі, інші 50% покривається ЄС в рамках ініціативи EU4Business. Вартість тренінга за одного учасника складає 9,000 грн. без врахування вартості перельоту, та 14, 500 грн. із перельотом Київ-Софія-Київ.

 

ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОГО КУРСУ

Технології заморожування ягід

18-22 грудня 2019 року,

Analux Hotel & Spa

Srpskih vladara bb, Pirot 18300 Сербия

Початок Тривалість (годин)   Тема Спікер
  День 0. Прибуття 18.12.2019
13:45 Виліт з Києва до Софії, Ryanair
15:40 Прибуття до Софії
16:30 Виїзд до м. Пірот
18:30 Прибуття до готелю
  День 1. Сучасні технології заморожування
09:00 0,5 Ринок заморожених фруктів: промисловість, клієнти, програми. Горан Обрадович
09:30 1 Впровадження різних систем заморожування (статичне заморожування, IQF, морозильна камера, напівфлюїдизований конвеєр, кріогенне заморожування). Горан Обрадович
10:30 0,25 Перерва на каву
10:45 1

 

Технологічне та економічне порівняння різних технологій заморожування ягід Горан Обрадович
11:45 0,5 Сорти ягід, оптимальні для заморозки Мирослав Сіміч
12:15 1 Обід
13:15 2 Детальний виробничий процес та технологія IQF для ягід. Частина 1 Мирослав Сіміч
15:15 0,25 Перерва на каву
15:30 2 Детальний виробничий процес та технологія IQF для ягід. Частина 2 Мирослав Сіміч
17:30 0,5 Тест
  День 2. Технологія заморожування та планування проектів
09:00 2 Детальний процес виробництва та технологія статичного заморожування ягід Мирослав Сіміч
11:00 0,25 Перерва на каву
11:15 2 Детальний процес виробництва та технологія статичного заморожування ягід Мирослав Сіміч
13:15 1 Обід
14:15 1 Специфікація заморожених фруктів для ЄС Мирослав Сіміч
15:15 1 Основні питання під час виробництва: міграція кольорів, простежуваність, сталість виробництва тощо Мирослав Сіміч
16:15 0,25 Перерва на каву
16:30 1 Планування проекту: вибір технології, етапи проекту та необхідні ресурси Мирослав Сіміч
17:30 0,5 Тест
  День 3. Практичний день на заводі
09:00 0,5 Переїзд на завод Mundorama
09:30 1 Знайомство із заводом та виробничим процесом Райса Іванов
10:30 1 Основи безпеки харчових продуктів та критерії дизайну Райса Іванов
11:30 1 Контроль надходження сировини та прийом товарів Райса Іванов
12:30 1 Огляд лінії обладнання для статичного замороження ягід Райса Іванов
13:30 1

 

Огляд лінії обладнання для IQF замороження ягід Райса Іванов
14:30 1 Обід
15:30 1 Візит на другий завод (місце узгоджується)
16:30 0,5 Тест
17:30 0,5 Фінальна дискусія. Вручення Сертифікатів.
  День 4. Виїзд. 22.12.2019
16:30 Трансфер до Софії
20:50 Переліт із Софії до Києва, Ryanair
22:45 Прибуття до Києва

Примітки:

*** Навчальний день зазвичай займає 9 годин з 09.00 до 18.00 (перший день з 10.00), включаючи 1 годину перерви та 1 годину для 2 перерв на каву та транспортування до заводу.

 

За більш детальною інформацією щодо вартості та програми курсу звертайтесь, будь ласка, до організаторів  заходу:

 

       Любов Павленко

+ 38 (067) 487-37-42

info@uaberries.com.ua

 

Ірина Кухтіна

+38 (050) 383-07-15

info@uaberries.com.ua

 

Цей проект фінансується ЄС у рамках ініціативи EU4Business та підтримується ЄБРР

Связанные предстоящие события

  • 2020-01-30 09:00 - 2020-01-31 19:00

    Асоціація «Ягідництво України» має честь запросити всіх гравців ягідного ринку на подію світового масштабу – Другий міжнародний Форум «S-Fruit Transformation - 2020»!

    Два дні, три сцени, дискусійний хаб та найбільша в України Органічна конференція!

     

    Все про сегмент ягід та кісточкових фруктів: останні тенденції глобального ринку, уроки минулого сезону, інновації та досягнення, нові гравці на світовій арені і гонка лідерів, зміни векторів на ринку переробки та посадкового матеріалу… Про все це та ще набагато більше!

    Два максимально насичені дні, три локації одночасно, понад 40 професійних спікерів з усього світу, близько 10 майстер-класів від провідних знавців більше 300 представників різних секторів галузі з 10-15 країн світу! Справжня синергія ягідного бізнесу на одному унікальному заході!

    Організатори: Асоціація «Ягідництво та кооперація»

    Партнери: Органік Стандарт та Organic Business School

    Місце: м. Київ,  POCHAYNA Event Hall в ТЦ «Gorodok Gallery» (пр Степана Бандери, 23)

    Дата: 30-31 січня 2020 року

    В перший день, 30 січня на головній сцені заходу провідні експерти України та світу говоритимуть про основні тренди глобального ягідного ринку, підсумують минулий сезон та оголосять попередні прогнози розвитку галузі. Розглянемо ситуацію в країнах, що вже є світовими лідерами, а також в тих, які претендують потрапити до списку очільників цього рейтингу.

    Крім того, поговоримо про перспективи та реалії кожного ягідного сектору окремо. Чи варто очікувати подальшого зниження врожаю малини? Чи призведе зростання глобального виробництва лохини до чергового «цінового піке»? Чи залишиться суниця ягодою №1 у світі?

    Після обіду паралельно розпочнуть роботу ще дві локації. Головною тематикою виступів на сцені «Ферма» залишаться інноваційні підходи до вирощування, провідні технології, ринок посадкового матеріалу тощо. Тим часом про перспективи розвитку сектору переробки, нові рішення для заморозки, потенціал сегменту сублімації тощо мова йтиме на сцені «Завод».

    Протягом другого дня на головній сцені форуму проходитиме конференція «Органічний ягідний бізнес: помилки 2019- перспективи 2020», організаторами якого виступають Органік Стандарт, Organic Business School та Асоціація «Ягідництво України».

    Тим часом на сцені «Маркетинг та експорт» мова йтиме про необхідність експортної стратегії в компаніях, перспективні моделі маркетингу, особливості різних каналів збуту та вимоги покупців різних категорій до якості, упаковки і сертифікації. Крім того провідні спеціалісти поділяться досвідом та нюансами морських і авіаперевезень. Тематика презентацій на третій локації буде присвячена управлінню ефективністю виробництва, а також проблемі підбору кваліфікованого персоналу, побудові кадрової політики та глобальній конкуренції за робочу силу в цілому.

    Цілі:  

    • Створити професійний майданчик для нет-воркингу для представників всіх ланок ягідного бізнесу;
    • Реалізувати платформу для спілкування та обговорення;
    • Провести аналіз головних подій та особливостей ринку ягід України та світу;
    • Надати максимум професійної інформації від провідних експертів та спеціалістів галузі.

    Цільова аудиторія: виробники ягід, трейдери, профільні асоціації, агрономи та агроконсультанти, переробники та представники міжнародної торгівлі, постачальники посадкового матеріалу та МТР з України, країн СНД, ЄС та Азії.

    В 2019 подія зібрала майже 300 гравців ринку з 16 країни світу та 42 професійних спікера з 15 країн! На другій конференції ми очікуємо ще більше делегатів та неодмінно розширимо географію учасників!

    ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, що до 15 грудня діють найбільш вигідні умови реєстрація як для відвідувачів, так і для спонсорів та учасників промо-експозиції!

     

    Це варто вашої уваги!