Триденний професійний тренінговий курс «Технології заморожування ягід»

Асоціація «Ягідництво України» і Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) за підтримки Європейського Союзу запрошують керівний склад та фахівців підприємств-переробників, а також фермерів, які тільки розпочинають бізнес із заморожування ягід, взяти участь в триденному професійному тренінговому курсі «Технології заморожування ягід».

Захід присвячено двом технологіям заморозки – шокове заморожування в тунелях (IQF) та статичне заморожування. Протягом тренінгу буде розглянуто технічні та фінансові аспекти зазначених технологій, а також поетапне впровадження інвестиційних проектів із заморожування. Тренінг проводитиметься в країні-лідері з виробництва малини– Сербії.

Курс проводитиметься висококваліфікованими тренерами-практиками із Сербії. Навчання проходитиме в групі на 20 осіб за методологією, що поєднує теоретичні знання та практичні навички.

Цільова аудиторія тренінгового курсу:

  • Старший інженерно-технічний персонал підприємств з переробки ягід;
  • Фермери, які планують інвестувати в потужності з заморожування з метою збільшення терміну зберігання ягід до 18-24 місяців.

Учасники тренінгу матимуть змогу опанувати:

  • Базові технологічні знання щодо заморожування ягід за двома найпопулярнішими технологіями заморожування ягід.
  • Ключові аспекти, які треба брати до уваги при виборі технології.
  • Різні специфікації кінцевого продукту та індустрії, для яких вони використовуються.
  • Фінансову сторону проекту по впровадженню проекту із заморожування з урахуванням вартості різного обладнання.
  • Практичні рекомендації щодо застосування технологій заморожування саме ягід.

 

Щоб подати заявку на участь необхідно заповнити реєстраційну форму. Реєстраційна форма заповнюється на кожну особу окремо.

Кількість місць для підприємств обмежена – 20 осіб.  Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі. Критеріями для відбору будуть наявність виробничого досвіду в галузі ягідництва та інвестиційних намірів підприємств-виробників ягід.

 

Учасник покриває 50% від вартості участі у тренінговій програмі, інші 50% покривається ЄС в рамках ініціативи EU4Business. Вартість тренінга за одного учасника складає 9,000 грн. без врахування вартості перельоту, та 14, 500 грн. із перельотом Київ-Софія-Київ.

 

ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОГО КУРСУ

Технології заморожування ягід

18-22 грудня 2019 року,

Analux Hotel & Spa

Srpskih vladara bb, Pirot 18300 Сербия

Початок Тривалість (годин)   Тема Спікер
  День 0. Прибуття 18.12.2019
13:45 Виліт з Києва до Софії, Ryanair
15:40 Прибуття до Софії
16:30 Виїзд до м. Пірот
18:30 Прибуття до готелю
  День 1. Сучасні технології заморожування
09:00 0,5 Ринок заморожених фруктів: промисловість, клієнти, програми. Горан Обрадович
09:30 1 Впровадження різних систем заморожування (статичне заморожування, IQF, морозильна камера, напівфлюїдизований конвеєр, кріогенне заморожування). Горан Обрадович
10:30 0,25 Перерва на каву
10:45 1

 

Технологічне та економічне порівняння різних технологій заморожування ягід Горан Обрадович
11:45 0,5 Сорти ягід, оптимальні для заморозки Мирослав Сіміч
12:15 1 Обід
13:15 2 Детальний виробничий процес та технологія IQF для ягід. Частина 1 Мирослав Сіміч
15:15 0,25 Перерва на каву
15:30 2 Детальний виробничий процес та технологія IQF для ягід. Частина 2 Мирослав Сіміч
17:30 0,5 Тест
  День 2. Технологія заморожування та планування проектів
09:00 2 Детальний процес виробництва та технологія статичного заморожування ягід Мирослав Сіміч
11:00 0,25 Перерва на каву
11:15 2 Детальний процес виробництва та технологія статичного заморожування ягід Мирослав Сіміч
13:15 1 Обід
14:15 1 Специфікація заморожених фруктів для ЄС Мирослав Сіміч
15:15 1 Основні питання під час виробництва: міграція кольорів, простежуваність, сталість виробництва тощо Мирослав Сіміч
16:15 0,25 Перерва на каву
16:30 1 Планування проекту: вибір технології, етапи проекту та необхідні ресурси Мирослав Сіміч
17:30 0,5 Тест
  День 3. Практичний день на заводі
09:00 0,5 Переїзд на завод Mundorama
09:30 1 Знайомство із заводом та виробничим процесом Райса Іванов
10:30 1 Основи безпеки харчових продуктів та критерії дизайну Райса Іванов
11:30 1 Контроль надходження сировини та прийом товарів Райса Іванов
12:30 1 Огляд лінії обладнання для статичного замороження ягід Райса Іванов
13:30 1

 

Огляд лінії обладнання для IQF замороження ягід Райса Іванов
14:30 1 Обід
15:30 1 Візит на другий завод (місце узгоджується)
16:30 0,5 Тест
17:30 0,5 Фінальна дискусія. Вручення Сертифікатів.
  День 4. Виїзд. 22.12.2019
16:30 Трансфер до Софії
20:50 Переліт із Софії до Києва, Ryanair
22:45 Прибуття до Києва

Примітки:

*** Навчальний день зазвичай займає 9 годин з 09.00 до 18.00 (перший день з 10.00), включаючи 1 годину перерви та 1 годину для 2 перерв на каву та транспортування до заводу.

 

За більш детальною інформацією щодо вартості та програми курсу звертайтесь, будь ласка, до організаторів  заходу:

 

       Любов Павленко

+ 38 (067) 487-37-42

info@uaberries.com.ua

 

Ірина Кухтіна

+38 (050) 383-07-15

info@uaberries.com.ua

 

Цей проект фінансується ЄС у рамках ініціативи EU4Business та підтримується ЄБРР

Связанные предстоящие события

  • 2020-03-29 09:00 - 2020-04-04 19:00

    З 29 березня по 3 квітня 2020 р. в рамках проекту ІТС «СХІДНЕ ПАРТНЕРСТВО: ГОТОВНІСТЬ ДО ТОРГІВЛІ – ІНІЦІАТИВА EU4BUSINESS», що фінансується ЄС, запланована торгова місія до Нідерландів для підприємств свіжого ринку. Місія буде включати: В2В зустрічі для відібраних підприємств, відвідування Global Berry Congress (GBC) в Роттердамі, навчальний візит (відвідування підприємств та інституцій).

    Участь у торговій місії передбачає со-фінансування 6 відібраних компаній, а саме: переліт, проживання, сніданки та вечері.

    Організаційні питання (міжнародний експерт для організації місії, В2В зустрічі та оренда приміщення, вхідні квитки на GBC, навчальний візит, обіди) будуть покриті за рахунок Проекту.