«Ягідництво і переробка: технології та інновації» Третя Міжнародна науково-практична конференція для представників ягідної та переробної галузей відбудеться

«Ягідництво і переробка: технології та інновації»
Третя Міжнародна науково-практична конференція
для представників ягідної та переробної галузей відбудеться
12-13 грудня 2019 року
(м. Рівне, готельно-ресторанний комплекс «Айвенго»)

 

Для тих, хто прагне створити власний унікальний високоприбутковий бізнес, журнал «Ягідник» (Україна) організовує III дводенну конференцію «Ягідництво і переробка: технології та інновації:  2019»,  адресовану представникам ягідної та переробної галузей.

 

 

Головий сегмент ягідного бізнесу, який демонструє найбільш активні темпи розвитку, як в плані розширення площ, так і в сфері збільшення продажів в Україні і світі сьогодні, – це лохина (чорниця високоросла). Саме лохині буде присвячена вагома частина тематичного наповнення конференції.

В ході заходу буде йти мова і про особливості вирощування, продажів і переробки інших популярних культур – суниці садової, малини і чорної смородини. Окремо виділено блок про такі перспективні в ягідному бізнесі культури, як жимолость, порічка, аронія, обліпиха, ожина та ін., які поступово набувають популярності.

В програмі конференції – виступи українських та іноземних експертів і практиків. Вже підтвердили свою участь:

                Павел Ваврищук, представник компанії Polana, а також розсадника Polska Borowka (Польща), про науково-практичний досвід вирощування органічної лохини і шляхи збільшення прибутковості підприємства з вирощування цієї ягоди;
Олег Базюк, директор розсадника in-vitro «Долина Агро» (Україна), – про сучасні сорти і селекцію лохини, а також про практичний досвід вирощування;
Лешек Орликовський, професор Instytut Ogrodnictwa, Skirniewice (Польща), – «Хвороби та шкідники лохини і жимолості, та як із ними боротися, практичні рекомендації»;
Юстіна Кусібаб-Мрук, директор по виробництву In-Vitro Kusibab (Польща), виступить з презентацією «Наш 4-річний досвід вирощування жимолості», підготовленою паном Тадеушом Кусібаб;
Ярош Збігнев, професор Люблінського природничого університету, – про  основні агротехнічні проблеми (захист рослин, внесення добрив, біостимуляція) при вирощуванні суниці садової з огляду на досвід минулого сезону;
Ігор Тарушкін, регіональний менеджер компанії Bayer (Україна) виступить на тему- Стала стратегія у боротьбі з захворюваннями суниці.
Сергій Рябков, директор ДП «Проектно-технологічне бюро», виступить з доповіддю на тему: «Науково-практичні основи вибору земельних ділянок при проектуванні ягідних насаджень». Спікер розкриє питання щодо оцінки фізико-хімічних та агрофізичних властивостей ґрунтів, рельєфу і мікрорельєфу, підготовки ґрунту під багаторічні насадження;
Ірина Кухтіна, Президент Асоціації «Ягідництво України» розповість про «Експортні можливості українського ягідництва»;
Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Маркетинг-Аналітика» оптового ринку «Шувар», – про те, яких ягід або ягідної продукції насправді хочуть споживачі;
Ігор Чечітко, спеціаліст з сертифікації підприємств GlobalG.A.P., розповість про «GlobalG.A.P. для ягідних підприємств: досвід впровадження». Експерт розкриє основні аспекти впровадження: питання гігієни, захисту рослин, відстеження тощо;

Павло Волинець, головний агроном ТОВ «Агрітема», зробить презентацію на тему «Мікробіологічні препарати від компанії Lallemand – запорука високої врожайності та якості продукції»;
Камілла Хрульова, представниця компанії Primozone Production AB (Швеція), розповість про безпеку харчових продуктів у свіжому та замороженому вигляді, про якість води та нові норми, що дозволяють уникнути використання хлору при очищуванні ягід та фруктів;

Андрій Шевчук, менеджер з продажу компанії “Волошин” – «Цифрова трансформація фермерського господарства»;
також в програмі – виступи багатьох інших експертів ринку з України та закордону, теми доповідей яких ще формуються.

Програма конференції включатиме й виступи практиків – власників ягідних плантацій, переробних підприємств, компаній із заморозки, які радо поділяться власним успішним досвідом та застережуть від помилок виробників-початківців.
Зокрема, Віктор Фарафонов, директор компанії «БЕТЕК» (Україна), розповість про «Інноваційні технології вирощування лохини. З досвіду найкрупнішого у Східній Європі ягідного господарства».
Темою виступу Віталія Ішмурата, власника ТМ «Ягоди Волині»,  стане «10 причин не починати бізнес з вирощування ягід». Орієнтуючись на власний досвід та досвід колег, спікер зверне увагу ягодоводів-початківців на важливі структурні елементи, відсутність яких призведе до плачевних результатів.
До обговорень долучаться власники і керівники успішних ягідних господарств України: Олег Науменко (СВК «Ягідка»), Євген Харлан (IBerry), Наталія Пукшин (Blue Berry), Тарас Баштанник (U-berry).

Широко будуть представлені й технологічні компанії. Головний партнер конференції – компанія UNITEC представить унікальні технології класифікації якості лохини, здатні значно пролонгувати строк життя свіжої ягоди. Революційні рішення дозволяють бачити фрукт на 360 градусів, виявляючи особливості, недоступні людському зору, отримуючи  детальну інформацію про вміст цукру, сухої речовини та інших параметрів в кожній ягоді.
Власник компанії PIGO  Горан Обрадович  виступить з презентацією на тему «Ліофілізація та заморожування, як технології майбутнього». Італійський виробник точно знає, як подати продукцію на стіл споживача практично в ідеальному вигляді, зберігши всі вітаміни й смакові якості, збільшивши термін придатності.
                Темі «Зберігання та заморожування ягід і кісточкових» буде присвячений виступ Анатолія Богдана, директора компанії «Інсолар-холод». Підприємство майже 30 років є постачальником холодильного обладнання №1 в Україні, використовує технології від провідних виробників Van Amerongen, Greefa, Salco, Thermofin.

На другий день конференції запланований Бізнес-тур на провідне переробне підприємство регіону «Агропереробка», і підприємство із заморожування ягід АГРО ФРОСТ РІВНЕ.

«Родзинки» конференції:

  • Дискусійна панель «Створення і захист бренду. Врегулювання суперечок» від Генерального Юридичного партнера конференції – ППФ «Пахаренко і партнери»;
  • Виставка-презентація продукції ягідних і переробних підприємств;
  • Народна дегустація оригінальних українських напоїв і продуктів на основі ягід;
  • Презентація техніки і технологій від українських та іноземних компаній стане надзвичайно обширною. Вже підтвердили свою участь зі стендами партнери-експоненти: 4 Стихії, «Інсолар-Холод», ТОВ «Агрітема», Unitec, «Кліома-Сервіс», Garden Tools Ukraine, Polska Borowka, PIGO, «Фруктовий Сад», PRIMOZONE, «Адана-3», «Долина Агро», Pepinieres Escande «Millet», Gospodarstwo Szk??karskie Ciep?ucha, SuperBorowka, ТОВ ПРОФПОЛИВ, ПТБ, ТОВ «Лібра Агро», WDK Tunnels
  • Столи переговорів з торговими та ресторанними мережами, а також компаніями-експортерами ягід і плодово-ягідної продукції.

 

Головна мета конференції – надати українським фермерам ключі до створення максимально повної моделі успішного бізнесу на ягодах. Завдання – розвиток і популяризація сучасних технологій вирощування та переробки ягід, сприяння продажу та експорту української ягоди.

Учасники конференції: власники і керівники ягідних та садівничих господарств, керівники і головні спеціалісти комплексів із заморозки продукції та переробних підприємств, початківці-фермери і всі, хто планує успішний бізнес, пов’язаний з ягідною тематикою.

 

Головний галузевий партнер – Асоціація «Ягідництво України»

Генеральний партнер по ЗЗР – компанія Bayer

Генеральний Юридичний партнер – ППФ «Пахаренко і партнери»

Головний інформаційний партнер – журнал «Ягідник» www.jagodnik.info (Україна)

Медіа-партнери конференції: «Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації» www.techdrinks.info, Shuvar.info, Profihort.com, APK inform

 

Захід відбувається за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках проекту «Підтримка аграрного і сільського розвитку».  Виступи учасників відображають їх власну думку та не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду США.

 

Умови участі в конференції:

Вартість участі:

Конференц-день + бізнес-тур – 1900 грн.

Конференц-день (без бізнес-туру) – 1400 грн.

(У ціну входить кава-брейк, обіди, фуршет; обслуговування під час заходу; участь у презентації фруктів і ягід, а також напоїв і страв; пакет учасника конференції з інформаційними матеріалами; детальний пост-звіт про захід з фінальними презентаціями спікерів, надіслані електронною поштою).

Для реєстрації учасників і партнерів звертайтеся:

Ірина Петронюк, тел.: +38 096 49 16 692

Дарія Потурай, тел.: +38 068 51 33 187

Лариса Товкач, тел..: +38 097 96 89 516

Директор проекту: Надія Ящук, тел. +38 (068) 568-58-22, rnadia@ukr.net

Автор ідеї – Катерина Конєва, головний редактор/видавець проекту «Технології та Інновації», тел..: +38 067 238 18 51 kateryna.koneva@gmail.com

Related upcoming events

  • 2020-10-18 - 2020-10-22 All day

    Проект ITC “Ready to Trade” разом з Асоціацією «Ягідництво України» розпочали відбір офлайн учасників міжнародної виставки SIAL PARIS 2020 в рамках української делегації. Відкрито реєстрацію.

    Дати: 18-22 жовтня 2020 року у м. Париж (Франція) відбудеться одна з найбільших міжнародних виставок продуктів харчування - SIAL PARIS 2020.

    Цей унікальний глобальний захід раз на два роки збирає провідних світових представників роздрібної торгівлі та постачальників продуктів харчування в одному місці. 70% відвідувачів та 80% учасників SIAL приїжджають до Фанції з інших країн, що робить виставку драйвером зростання харчової галузі в світі.

    Минулого разу, на виставці SIAL PARIS 2018 більше 7200 експонентів представили понад 2500 новинок світової харчової галузі та актуальні тенденції в міжнародній індустрії споживання в цілому.

    ☝Категорії товарів, які беруть участь у виставці від проекту:
    - заморожені / сушені / сублімовані ягоди
    - джеми та консервація
    - органічні ягоди та продукція з них
    - ягідні начинки, наповнювачі та інгредієнти
    - сиропи та топінги
    - ягідні напої (ягідні чаї, соки так концентрати)
    - солодощі з ягід (пастила, мармелад тощо)
    - ягідні пюре, включно із дитячим харчуванням
    - ягідні снеки, сніданки тощо
    - інші ягідні перероблені та готові продукти харчування

    🔗Анкета:
    Для участі у заході запрошуємо переробників ягідної продукції залишити контактну інформацію за посиланням:
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQa0kzU1vie6Au2OKHiMmeMqOf9JjmOsbRHSInK0nQ9Fhhzw/viewform

    🔥Дедлайн подачі анкет: 30 червня 2020 року.

    ☝Критерії відбору:
    - Підприємство офіційно перебуває у приватній власності і зареєстроване як юридична особа відповідно до законодавства України;
    - Частка власності громадянина/громадян України становить не менше 60%;
    - Підприємство є виробником вказаних вище продуктів;
    - Підприємство має співробітників, які володіють англійською мовою на достатньому рівні, щоб спілкуватися з носіями мови без перекладача;
    - Підприємство має підготовлені маркетингові матеріалами (сайт, каталог, буклет тощо) англійською мовою;
    - Підприємство є експортером або готове до початку експортної діяльності (сертифіковане за міжнародними стандартами);
    - Підприємство готове забезпечити обсяги, організувати логістику,
    зберігання, пакування та маркування продукції відповідно до вимог замовника.

    👉Варто знати:
    - Делегати, які пройдуть відбір та представлятимуть Україну під час виставки на колективному стенді, братимуть участь у SIAL PARIS 2020 БЕЗКОШТОВНО. Учасники виставки самостійно покривають лише витрати на переліт, проживання, добові.
    - Звертаємо вашу увагу на те, що виставка, яка проходитиме офлайн, у звичайному режимі, передбачає фізичну присутність учасників української делегації на стенді (2+ працівників компанії).
    - Участь українських експортерів у виставці відбуватиметься в межах діяльності проекту International Trade Centre (IТС) за фінансової підтримки ЄС (EU4business inititave).
    - Це чудова можливість для виробників представити свою продукцію закордоном, зустріти потенційних партнерів та проаналізувати сучасні ринкові тренди.

    Долучайтеся!

  • 2020-12-10 09:00 - 2020-12-11 18:00

    «Ягідництво і переробка: технології та інновації»
    Четверта Міжнародна науково-практична конференція
    для представників ягідної та переробної галузей відбудеться
    10-11 грудня 2020 року
    (м. Львів, готельно-ресторанний комплекс «Варшава»)

    Успішний бізнес коштує дорого, а знання як його зробити таким – безцінні! Для тих, хто прагне створити та розвивати власний, успішний та прибутковий ягідний бізнес, журнал «Ягідник» (Україна) організовує IV дводенну конференцію «Ягідництво і переробка: технології та інновації: 2020»,  адресовану представникам ягідної та переробної галузей.  Місцем проведення Міжнародної науково-практичної конференції обрана Західна Україна – регіон, де успішно розвиваються і ягідництво, і переробка ягід.

    Міжнародна конференція «Ягідництво і переробка: технології та інновації» - вже традиційний захід медіа-проєкту «Технології та Інновації», що з року в рік збирає рекордну кількість відвідувачів. Торішня конференція, що відбулася у Рівному, зібрала понад 300 гостей: експертів ринку, трейдерів, експортерів з 10 країн, представників 50 компаній-виробників. На конференцію завітали вітчизняні фермери  зі всієї України – від Заходу до Сходу, іноземні спеціалісти з Польщі, Італії, Франції, Нідерландів, Чехії, Молдови, Білорусі та інших країн. Ознайомитися з інформацією та фотоматеріалами конференції можна за посиланням.

    Програма наступної конференції стане ще більш цікавою та охопить весь ланцюжок процесів: від підготовки ягідного поля – до позиціонування свіжої чи переробленої продукції на міжнародних ринках. Конференція складатиметься з теоретичної частини, що включить виступи експертів ягідного ринку, керівників/власників успішних ягідних ферм, фруктових розсадників, переробних підприємств – виробників продукції з ягід і на основі ягід, науковців, представників державних структур, провідних європейських компаній – виробників техніки, обладнання, засобів захисту та догляду за рослинами.

    В рамках конференції планується масштабна виставка від європейських і українських компаній, які презентуватимуть найсучасніші технології догляду за ягідником і переробки ягідної продукції. 

    Традиційно організатор конференції - видавничо-інформаційний проект «Технології та Інновації»,  проводить виставку-презентацію напоїв на основі ягід, фруктів та меду, а також продуктів харчування, виготовлених із додаванням ягід.

    Якщо говорити про свіжий ринок, то сьогодні стрімке зростання демонструє лохина високоросла: збільшуються площі насаджень та обсяги продажів в Україні і світі. Саме тому найбільша тематична частина конференції буде присвячена лохині високорослій.

    В ході заходу буде йти мова і про особливості вирощування, продажів і переробки інших популярних культур – суниці садової, малини і чорної смородини, ожини, а також нішевих культур, зокрема - жимолость, порічки, аронія, обліпиха і т.д., які поступово набувають популярності.

    Окремий тематичний блок буде присвячений зберіганню, - насамперед, технологій заморозки ягід, і переробки ягідної продукції. Саме переробка дозволяє створити додану вартість, а значить - нові робочі місця і успішний бізнес для ягідівників.

     На другий день конференції заплановано бізнес-тур на провідні ягідні підприємства західного регіону. В маршрут включено підприємство, що спеціалізується на вирощуванні лохини та суниці садової  - ТОВ «B.B. Group» (ТзОВ «Блюбері Груп»), де відбудеться майстер-клас із зимової обрізки лохини від відомих експертів із ягідництва. Ще один бізнес-партнер туру - ТзОВ «Агрохолдинг «Грін Плант», де на високому технологічному рівні займаються вирощуванням і заморожуванням власної ягоди та надають послуги із заморожування і підготовки до продажу плодово-ягідної продукції для інших аграріїв.

     

    Головна мета конференції – надати українським фермерам ключі до створення максимально повної моделі успішного бізнесу на ягодах, а саме: вирощування і реалізація фреш-продукції, заморозка, переробка і т.д . Завдання, яке ставлять перед собою організатори - медіа-група «Технології та Інновації» – розвиток і популяризація сучасних технологій вирощування та переробки ягід, сприяння продажу й експорту української ягоди.

     

    Учасники конференції: власники, керівники і головні агрономи ягідних та садівничих господарств, керівники і головні спеціалісти комплексів із заморозки продукції та переробних підприємств, виробники соків, вин, міцних напоїв на основі ягід, початківці-фермери і всі ті, хто планує успішний бізнес, пов’язаний з ягідництвом.

     

    Реєстрація на конференцію вже розпочалася! Запрошуємо до участі представників господарств та підприємств!

     

    Головний Галузевий партнер - Асоціація "Ягідництво України"

    Головний Діловий партнер - "Долина- Агро"

    Генеральний партнер по ЗЗР - компанія Bayer

    Ексклюзивний Технологічний партнер - компанія "Профполив"

    Генеральний Юридичний партнер - компанія "Пахаренко і партнери"

    Генеральний Інформаційний партнер - ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА

    Головний Інформаційний галузевий партнер - журнал "Ягідник"

    Медіа-партнери - "Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації", Profihort, Info Shuvar, АПК-Інформ:овочі і фрукти, ТРК «Ритм».

     

    Умови участі в конференції:

     

    Для виробників сільгосппродукції - вартість участі 2500 грн (ціна включає оплату участі у всіх заходах протягом 2 днів, включно з бізнес-туром); вартість участі 1 день без бізнес туру - 1500 грн.

     

    Для не виробників сільгосппродукції - вартість участі - 4000 грн (ціна включає оплату участі протягом 2 днів, включно з бізнес-туром); вартість участі 1 день без бізнес туру - 3000 грн.

     

    (У ціну входить кава-брейк, обіди, фуршет; обслуговування під час заходу; участь у презентації фруктів і ягід, а також напоїв та страв; пакет учасника конференції з інформаційними матеріалами; детальний пост-звіт про захід з фінальними презентаціями спікерів, надіслані електронною поштою).

     

    Членам Асоціації «Ягідництво України» надається знижка на участь 10%!

     

    Для реєстрації учасників і партнерів звертайтеся:

    Ірина Петронюк, тел.: +38 096 49 16 692

    Ірина Калюжна, тел.: +38 096 458 7682

    Лариса Товкач, тел..: +38 097 96 89 516

    Анна Панкратенкова: +38 097 75 92 583

  • 2021-02-03 09:00 - 2021-02-05 18:00

    Проект ITC “Ready to Trade” разом з асоціацією «Ягідництво України» розпочали відбір учасників для участі у міжнародній виставці Fruit Logistica 2021.

    Реєстрацію відкрито!

     

    Дати: 3-5 лютого 2021 року у м. Берлін (Німеччина) відбудеться одна з найбільших міжнародних виставок, присвячених продукції свіжого ринку - Fruit Logistica 2021.

     

    Інформація про виставку:

    Щороку Fruit Logistica збирає близько 3 200 учасників, захід відвідують понад 78 000 покупців. Українські компанії від Проекту втретє братимуть участь у виставці, де будуть представлені останні інновації, послуги та продукти, що користуються увагою свіжого ринку.

  • 2021-02-17 09:00 - 2021-02-20 18:00

    Проєкт ITC “Ready to Trade” разом з Асоціацією «Ягідництво України» та «Органік Стандарт» розпочали відбір офлайн учасників міжнародної виставки Biofach 2021 від української делегації.

    Відкрито реєстрацію!

    Дати: 17-20 лютого 2021 року у м. Нюрнберг, (Німеччина)

    Інформація про виставку:

    Щорічно виставка збирає близько 15 000 відвідувачів. Понад 1000 компаній представлятимуть свіжу та перероблену органічну продукцію під час заходу. Робота виставки висвітлюватиметься у міжнародних ЗМІ.

    Запрошуємо усіх бажаючих доєднатися до української делегації. Реєстрація за посиланням:

    https://docs.google.com/forms/d/1nODW_dMVMCymdX4j7RsGC7Gk18XQe-MRwxSZaK4kQvU/viewform?edit_requested=true

  • 2021-06-01 09:00 - 2021-06-04 18:00

    Нові дати Міжнародної конференції з чорної смородини: побачимось у Львові 1-4 червня 2021 року!

    Асоціація «Ягідництво України» та Міжнародна асоціація чорної смородини (IBA) продовжує працювати над організацією Сьомої Міжнародної конференція з чорної смородини! Отже пропонуємо Вас запланувати нові дати події!

    Сьома міжнародна конференцію з чорної смородини відбудеться 1-4 червня 2021 року у Львові.