Компанія Inka’s Berries пропонує перуанським виробникам нові сорти лохини

Селекційна компанія Inka’s Berries з Перу вже готова запропонувати місцевим виробникам три нові сорти лохини. Про це повідомляє Асоціація «Ягідництво України», посилаючись на портал Fruitnet. Як зазначають фахівці компанії, нові сорти було розроблено із врахуванням кліматичних особливостей регіону.

Так, першим на ринку було представлено сорт Сальвадор (Salvador), випробування якого у комерційному виробництві проходять ще з 2017 року, в той час як Матіас (Mat?as) і Абріл (Abril) повинні бути запущені в комерційне виробництво в найближчі місяці. Всі три сорти характеризуються високою врожайністю, стійкістю до хвороб та великим розміром ягоди. Зазначимо, що до цього часу більшість сортів лохини, що вирощується в Перу, походить з генетики США, таких як Білоксі (Biloxi), Емеральд (Emerald), Місті (Misty) та Спрінг Хай (Misty).

 

«Hетельне тестування показало, що всі три сорти добре пристосовуються до місцевих умов вирощування, характеризуються високою врожайністю, стійкістю і великим розміром ягоди, що робить їх надзвичайно привабливими для перуанських виробників», – коментує комерційний менеджер Родріго Прайс і додає, що випробування нових сортів також ведуться в інших країнах, включаючи Мексику, Іспанію і Марокко.

 

Також винахідники нових сортів звертають увагу на те, що ягоди можуть досягати розмірів у 22 мм. Крім того, врожайність з одного куща в найпродуктивніші роки в середньому становить 50 кг, що на 15% вище, ніж у нині популярного сорту Білоксі (Biloxi).

 

“Ці змінні – прибутковість, калібр і термін зберігання – надзвичайно важливі, оскільки вони дозволяють нам скоротити витрати і бути більш конкурентоспроможними на міжнародному ринку, – продовжує Р.Прайс, – Оскільки Азія зокрема є надзвичайно привабливим ринком, тверді сорти з довгим терміном зберігання після збору врожаю допоможуть Перу отримати частку ринку в регіоні”.

 

Асоціація «Ягідництво України»