Новий метод заморозки дозволяє зберігати фрукти та ягоди протягом трьох років без втрати якості

Фахівці із заморожування з Андорри Nice Fruit спільно з британською командою постачальників обладнання Peaty Mills анонсували свою готовність вивести на ринок інноваційну запатентовану технологію, яка повністю зберігає якість та поживні речовини у фруктах та ягодах до трьох років.

Винахідники технології переконують, що вона дозволяє повністю зберегти колір, текстуру, смак та поживну цінність продуктів протягом усього періоду зберігання. Плоди без втрати якості можуть бути розморожені протягом однієї години, а потім зберігатися до двох діб.

Однією з особливостей технології Nice Fruit є те, що при розтаванні плід не втрачає воду через те, що під час заморожування його структура не була змінена. Завдяки чому вдається досягати такого ефекту винахідники не розголошують, однак запевняють, що жодні хімічні засоби у процесі не використовуються і все це — чиста фізика.

Оскільки нова технологія заморожування дозволяє зберігати плоди (суницю садову, персик, ананас, диню тощо) фактично у свіжому вигляді, то вона, на думку фахівців, дозволить гравцям ринку (як покупцям, так і постачальникам) мінімізувати ризики, пов’язані із торгівлею свіжими фруктами, при цьому отримуючи продукт такої ж якості.