Перу планує нарощувати свою присутність на світовому ринку замороженої суниці

Перу має на меті нарощувати експорт замороженої суниці і вже в поточному році розраховує відвантажити на зовнішні ринки від 10 до 12 тис.тонн цієї продукції. Про це повідомляє FreshPlaza з посиланням на сайт agraria.pe.

 

Зокрема, за словами Жозе Кордеро з компанії SAC Agro Agro Park, задля досягнення цих цілей виробники Перу розширюють площі під суницею садовою. Вже в сезоні 2019 році під цією культурою в країні зайнято 2,8 тис.га

 

Основні виробничі регіони – це Ліма, Каньете, Барранка, Хуаура, Хуарал, Ла-Лібертад, Апурімак, Андауайлас, Абанкай, Куско, Паско, Шимботе, Трухільо, Хуараз, Арекіпа і Такна.

 

Крім того експерт зазначає, що через своє географічне положення Перу має великий потенціал бути лідером у вирощуванні суниці, оскільки її ґрунтові та кліматичні умови кращі, ніж у Чилі та Каліфорнії, для розвитку цієї культури. Крім того, Перу має дуже значну перевагу перед конкурентами, адже фермери цієї країни мають змогу вирощувати суницю протягом усього року: господарств узбережжя виробляють їх з червня по грудень, а в горах сезон триває з листопада по серпень.

 

Також варто зазначити й доволі велике споживання суниці на внутрішньому ринку Перу. Її комерціалізація здійснюється через національні ринки, оптовий ринок, супермаркети та переробну промисловість. Mebol SAC, Agropackers, Perucuans Agro Services SAC, Frio Center, Del Ande Alimentos SAC, Agricola Coyuma та Agricola Chavin de Huantar – одні з провідних гравців галузі.

 

Асоціація «Ягідництво України»