Пропозиція кісточкових в Італії дуже обмежена

Виробництво кісточкових в Італії в поточному сезоні дуже поступається показникам попереднього року, повідомляє Асоціація «Ягідництво України» з посиланням на звіт FreshPlaza. За словами гравців ринку, ця ситуація виникла за декільком причин. Преш за все, до зменшенням пропозиції призвели як структурні зміни у секторі, так й втрати врожаю через заморозки наприкінці березня – на початку квітня, а також нестача робочої сили через коронакризу.

Зокрема, загальний валовий збір абрикосів оцінюється на рівні 136 тис. тонн, що на цілих 56% менше, ніж торік та на 40% поступається середнім показникам за 2014-2018 роки. При цьому варто зазначити, що площі під абрикосами в країні з рік не змінилися.

Виробництво персиків та нектаринів, по попереднім прогнозам, складатиме майже 820 тис. тонн, тобто на 28% поступатиметься результатам 2019 року. Проте додамо, що в цьому випадку причиною падіння врожаю є також зменшення площ під цими культурами на 5%.

Як повідомляють італійські фермери, сезон абрикосів в Емілії-Романьї розпочався 10 травня з хорошим попитом на ринку. Урожай кісточкових плодів також розпочався в Апулії.