Семінар «Післязбиральна доробка ягід»
28.08.2019

Проект Міжнародного Торговельного Центру (ІТС) та Асоціація «Ягідництво України» запрошують на семінар «Післязбиральна доробка ягід».

 

Цей семінар є продовженням тижневого візиту міжнародних експертів МТЦ до українських виробників ягід, який проходив з 22 по 26 липня.

 

Мета семінару:   Ознайомити українських виробників та експортерів ягідної продукції з системою міжнародних правил і принципів її післязбиральної доробки, транспортування, складування, навантаження та розвантаження; допомогти виробникам підвищити кваліфікацію і сформувати у них розуміння відповідальності за забезпечення виробництва свіжої продукції належної експортної якості.

 

Дата проведення:   9 вересня 2019 р.

 

Місце проведення:     готель «РАЦІОТЕЛЬ» 

                                      (м. Київ, вул. Ямська, 52)

 

Спікер:                      ХАРМ ФЕРПААЛЕН, міжнародний консультант проекту ІТС

 

Організатори:       Проект ІТС,   АСОЦІАЦІЯ «ЯГІДНИЦТВО УКРАЇНИ»

 

Щоб подати заявкуна участь необхідно заповнити реєстраційну форму:

 

Програма семінару 
09:00 – 09:30 Реєстрація учасників
09:30 – 09:50 Вітальне словоПредставник EU4business initiative

Марина Сидоренко, керівник проекту в Україні

Ірина Кухтіна, президент асоціації «Ягідництво України»

09:50 – 10:00 Презентація Проекту ІТС «Східне Партнерство: Готовність до Торгівлі – ініціатива ЕС для бізнесу»
10:00 – 11:45 Блок 1. Транспорт і логістика 

·         Основні етапи післязбиральної доробки врожаю

·         Транспортна логістика

·         Особливості перевезення товарів автомобільним транспортом

·         Перевезення товарів водним та авіатранспортом

11:45 – 12:00 Перерва на каву
12:00 – 14:00 Блок 2. Управління холодовим ланцюгом·         Попереднє охолодження та гідрокулінг

·         Збереження свіжості продукції під час транспортування та зберігання

·         Подовження термінів зберігання

·         Контроль з боку покупця

·         Робота над зменшенням кількості рекламацій

·         Позитивна репутація і стосунки з клієнтами

14:00 – 14:45 Перерва на обід
14:45 – 16:00 Блок 3. Пакування та маркування·         Захист товару від псування та пошкоджень при транспортуванні, складуванні, навантаженні та розвантаженні

·         Інформаційна функція упаковки

·         Створення раціональних одиниць товару для продажу

·         Діалог зі споживачем – використання упаковки в рекламних цілях

·         Первинна, вторинна і третинна (транспортна) упаковка

·         Розміри упакування 

 

16:00 – 16:15 Перерва на каву
16:15 – 17:55 Блок 4. Сертифікація і документація·         Види документів при міжнародних поставках

·         Законодавче регулювання експортної продукції, у тому числі органічної

·         Простежуваність продукції

·         Підтвердження якості і безпечності продукції

·         Сертифікація товарів (види, вимоги, джерела)

17:55 – 18:00 Підведення підсумків