Тренінг «Введення до стандартів харчової безпеки: BRC, IFS, FSSC 22000»
09.12.2019

Проект Міжнародного Торговельного Центру (ІТС) та Асоціація «Ягідництво України» запрошують на дводенний тренінг «Введення до стандартів харчової безпеки: BRC, IFS, FSSC 22000» для експортно – орієнтованих підприємств ягідного сектору.

Дата проведення: 16 – 17 грудня 2019 року

Організатори: МТЦ та Асоціація “Ягідництво України”

Місце проведення: Україна, м. Київ, вул. Антоновича, 23

 

Наразі системи управління безпечністю харчових продуктів застосовують практично в усьому світі як надійний захист споживачів від небезпек, які можуть супроводжувати харчову продукцію. Запровадження систем управління безпечністю харчових продуктів вимагає законодавство Європейського Союзу, США, Канади, Японії, Нової Зеландії та багатьох інших країн світу.

 

Учасники тренінгу матимуть змогу проаналізувати основні вимоги до інфраструктури, обладнання та персоналу згідно BRC, IFS, FSSC 22000, розглянути принципи застосування системи ХАССП (НАССР – Hazard Analysis and Critical Control Points), яка в Україні  є обов’язковим для всіх підприємств, які займаються виробництвом або введенням  в обіг харчових продуктів, а також попрактикуватися у проведенні аналізу ризиків та створення плану НАССР для заморожених ягід.

 

У другий день, 17 грудня, учасники дізнаються про те, що таке простежуваність та система аудиту, про додаткові вимоги BRC, IFS, FSSC 22000, системи TACCP, VACCP та багато інше.

 

Зареєструватися для участі у тренінгу можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1sg5ChPrMM0tRGaowUzHjGQxTedF3MUq_iP8XVue8ZAI/viewform?edit_requested=true

 

1 – й день (16 грудня 2019)
Час Тема Тренер
9:30 – 10:00 Реєстрація та вітальна кава
10:00 – 11:00 Тенденції розвитку систем безпечності харчової продукції в Україні та світі. Типи та відмінності стандартів. Юлія Грифцова
11:00 – 13:00 Програми передумови. Огляд основних вимог до інфраструктури, обладнання та персоналу згідно вимог BRC, IFS, FSSC 22000
13:00 – 14:00 Перерва на обід
14:00 – 15:30 Огляд системних вимог стандартів BRC, IFS, FSSC 22000 Юлія Грифцова
15:30 – 15:45 Перерва
15:45 – 16:45 Принципи НАССР – основа BRC, IFS, FSSC 22000 Юлія Грифцова
16:45 – 18:00 Практичні заняття. Проведення аналізу ризиків і створення плану НАССР для заморожених ягід
2 – й день (17 грудня 2019)
Час Тема Тренер
9:30 – 10:00 Реєстрація та вітальна кава
10:00 – 11:30 Простежуваність. Перевірка системи, валідація та верифікація Юлія Грифцова
11:30-13.00 Додаткові вимоги BRC, IFS, FSSC 22000, системи TACCP, VACCP
13:00-14:00 Перерва на обід
14:00-16.00 Аудит системи: порядок проведення, система оцінки за різними стандартами (BRC, IFS, FSSC 22000), типи невідповідностей. Юлія Грифцова
16:00 – 16:15 Перерва
16:15 – 17:15 Тестування Юлія Грифцова
17:15 – 18:00 Обговорення та підведення підсумків