Тренінг за Global G.A.P.: чи такий страшний стандарт, як його малюють?
05.07.2018

20-21 червня Міжнародним Торгівельним Центром спільно з Асоціацією «Ягідництво України» був проведений тренінг за стандартом Global G.A.P. для українських виробників свіжих ягід.

У заході взяли участь 20 учасників із 16 українських підприємств, які вже мають досвід експорту, або тільки починають свій шлях до виходу на європейські ринки.

 

Перший день тренінгу був присвячений теоретичній частині. Консультант із сертифікації виробництва Ніні ДМИТРАШ розповіла про те, що представляє собою стандарт Global G.A.P., які вимоги він висуває до різних виробничих процесів та як проходить аудит. Особливе пожвавлення аудиторії викликала інформація про те, що стандарт має 281 контрольну точку та пояснення вимог до основних із них.

Другий день тренінгу пройшов безпосередньо на полі компанії «Українська ягода», яка минулого року отримала сертифікат Global G.A.P. Побачивши на власні очі, як організовані усі підконтрольні процеси на виробництві, більшість учасників полегшено зітхнули: на практиці вимоги стандарту виявилися значно простішими, ніж здавалося у теорії. Директор ТОВ «Українська ягода» Тарас БАШТАННИК детально розповів про найголовніші етапі підготовки до сертифікації та наголосив, що вимоги стандарту є цілком обґрунтованими і логічними.

Нагадаємо, що тренінг за стандартом Global G.A.P. пройшов  у рамках проекту «Східне партнерство: Готовність до Торгівлі – Ініціатива EU4Business», що фінансується Європейським Союзом, як частина ініціативи EU4Business. Основною метою проекту в Україні є сприяння підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств та їхньому виходу на ринки ЄС.