В Україні стартував сезон заготівлі чорниці

Українські переробні підприємства почали заготівлю чорниці.

 

Як зазначають гравці ринку, сезон стартував із запізненням на 10 днів. Cтаном на останній тиждень червня ціни на ягоду відповідають рівню цін останніх двох сезонів.

 

«Перші комерційні партій чорниці почали надходити на майданчики українських  гуртових ринків ще в середині червня, а на минулих вихідних чорницю почали закуповувати переробні підприємства.  Завдяки конкуренції між трейдерами та переробниками  ціни на цьому тижні знижуються дуже повільно.  До того ж, пропозиція чорниці збільшується нерівномірно, дощі заважають населенню збирати ягоду», – розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

 

За даними «Інфо-Шувар» станом на 25 червня 2019 року на гуртових майданчиках країни чорниця пропонується по 50-60 грн/кг  (1,6-2.0 EUR/кг), переробні підприємства приймають ягоду на заморозку по 30-40 грн/кг (1,0-1,3 EUR/кг) .

 

Рік тому найнижчі ціни на чорницю 50-55 грн/кг (1,6-1,8 EUR/кг) були зафіксовані в середині червня.

 

Звертаємо вашу увагу, що Тетяна Гетьман виступить одним із спікерів Третього національного ягідного конгресу «Ягідництво та кооперація – 2019», який відбудеться 19 та 20 вересня в Тернополі. Головною темою презентації спікера стане вподобання споживачів та чим керуються покупці при виборі ягідної продукції. Докладніше про подію можна дізнатися на офіційному сайті конгресу. Щоб подати заявку на участь необхідно заповнити реєстраційну форму.

 

info.shuvar.com