Ягідний ринок: попит зростає пропорційно вимогам
05.06.2018

24-25 травня у Дніпрі пройшла дев’ята міжнародна конференція «Ягоди України-2018: заморозка та свіжий ринок». Цього року конференція зібрала рекордну кількість учасників – інтерес до ягідного сектору як до цікавої ніші у бізнесі зростає. Таке зростання абсолютно закономірне, бо з кожним роком збільшуються і обсяги споживання ягід у світі.

 

Президент Асоціації «Ягідництво України» Ірина КУХТІНА представила на конференції огляд основних тенденцій на глобальному плодово-ягідному ринку та зосередила увагу виробників на нюансах, які мають вирішальне значення для успішного продажу ягід:

– Потрібно розуміти, що зростає не лише споживання ягід, але й вимоги до них з боку покупців. Сьогодні споживачеві не достатньо купувати просто смачну і корисну їжу. Вона має бути ще й привабливою на вигляд. А, враховуючи темпи життя у сучасних містах, повинна мати ще й зручну (бажано порційну) упаковку – люди все менше часу мають на перекуси, але хочуть отримувати від їжі максимум. За це вони і готові сплачувати на 20-30% більше. Тож, коли ми говоримо про додану вартість продукції, то маємо на увазі, швидше, не те, наскільки більше зможе заробити виробник, а те, наскільки більше готовий буде заплатити покупець.