Ягідництво і криза на ринку праці

Ягідництво є однією з найбільш трудомістких галузей сільського господарства. Якщо для вирощування та збору зернових культур працівники задіюються із розрахунком 1 людина на 10-300 га, то для вирощування ягід знадобиться 4-6 працівників на кожен гектар, а у період збору 10-20 пар робочих рук на 1 га. Враховуючи те, що сьогодні в Україні спостерігаються явні ознаки кризи на ринку праці, президент Асоціації «Ягідництво України» Ірина КУХТІНА розповіла про основні проблеми та можливості ягідництва як галузі, що потребує великої кількості працівників.

Тенденція, яка спостерігається сьогодні на українському ринку праці, є досить песимістичною як для роботодавців, так і для працівників. Перші дедалі гостріше відчувають на своєму бізнесі наслідки дефіциту робочих рук. Другі ж, скаржачись на відсутність роботи, їдуть на заробітки за кордон, звідки нерідко повертаються із розчаруванням.

Для ягідників питання забезпеченості трудовими ресурсами стоїть у числі перших ще на етапі планування бізнесу. У фермерському середовищі все частіше звучать історії про те, як по кілька гектарів ягідників залишаються зимувати із ягодами на кущах — бо фермер мав необережність обрати для свого поля локацію, де силами місцевого населення забезпечити збір просто неможливо.

Разом із тим, ягідництво є стратегічно важливою галуззю у розрізі загальнонаціональної проблеми відтоку трудових кадрів. У середньому, схема впливу ягідництва на створення робочих місць у розрахунку на 10 га ягідника виглядатиме так: 40 осіб зайняті у процесі вирощування, 140 — у зборі, близько 2 — в адмініструванні та більше 20 — у процесах збуту та логістики (якщо ягода з ферми продаватиметься оптовикам та торгівцям). Додавши до цих цифр також забезпечення роботою інших гравців ринку (представників розсадників, компаній з виробництва та збуту ЗЗР та добрив), розуміємо, що середній ягідник здатен «годувати» не одну сотню людей. Але це за умови, що на ньому будуть створені адекватні умови праці.

Однією з головних умов, здатних привабити постійних працівників на ягідну ферму (окрім гідної оплати)  — тривалість сезону. Навіть сезонний працівник хоче розуміти, що матиме стабільну роботу не 1-2 місяця, а довше. Найліпшою можливістю подовжити сезон є підбір сортів ягідних культур з максимально різними термінами плодоношення (ранні-середні-пізні), або ж розширення асортименту ягідних культур від супер-ранніх до пізніх осінніх. Приклад такого підбору культур можна побачити на таблиці.

Підбирати культури і сорти з метою подовження сезону необхідно ще на етапі планування ягідної ферми. Так само, як і оцінювати свої можливості та ризики, пов’язані з іншими трудовими проблемами ягідництва, головними з яких є:

– Складність офіційного оформлення сезонних працівників

– Необхідність перевезення працівників із сусідніх населених пунктів, або організації проживання робітників протягом сезону (для великих плантацій)

– Дефіцит кваліфікованих кадрів у галузі — коли мова йде про агрономів та управлінців.

Потрібно зазначити, що криза на ринку праці властива не лише для України — про неї сьогодні заявляють і у Західній Європі,  і у США. Проблема, набуваючи глобальних масштабів, потребує глобальних рішень. Так, наприклад, все більше ягідних ферм у світі працюють над тим, щоб механізувати більшість процесів.